Събота, 19 Октомври 2019
Понеделник, 18 Февруари 2019 16:00

Ами ако утре поискат да сменят Ердоган или Путин?

Дмитрий Песков: Сега казват, че Мадуро е лош човек и че трябва да го сменим. Ами ако утре кажат, че не искат Ердоган или Путин? Какво се случва тогава? Кой има право да взема решения по такива въпроси?

„Башар ал-Асад е законният президент на Сирия, той е лидер на тази страна. Може и да не го харесвате. Той е държавен лидер, има хора, въоръжени сили и разузнаване. Ако искате да бъдете сред държавите, които желаят да спасят съдбата на Сирия, трябва да си имате работа с Асад. Няма друг начин. Западните страни правят грешки през цялото време, но ние не трябва да правим същите грешки. Спомняте си Кадафи… Казаха му, че е лош човек, а по-късно бе убит. Страната също беше убита заедно с него“.

„Сега казват, че Мадуро е лош човек и че трябва да го сменим. Ами ако утре те кажат, че не искат Ердоган или Путин? Какво се случва тогава? Кой има право да взема решения по такива въпроси? Не трябва да правим грешка!“

„САЩ станаха най-непредсказуемата държава. Например, нашият президент е президент, той прави това, което казва и кара другите да правят това, което той казва. САЩ се намират в дълбока криза, ние разбираме трудностите, през които преминават, но и с нетърпение чакаме… Къде ще се изтеглят, ще ги замени ли друг, на кого ще оставят оръжията, ще продължи ли тяхното присъствие? Когато се изтеглят, тяхното присъствие най-вероятно няма да приключи, то ще продължи по някакъв начин. Всички тези въпроси са на дневен ред, президентите говорят за тях. Общото отношение е същото, няма причина за оптимизъм, а несигурността е тревожна. Тази ситуация не помага на кризата в Сирия и се надява на решение“.

говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за турския вестник "Хюриет"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар