Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 25 Февруари 2019 17:57

"Зелена книга" - поръчкова политическа коректност

Валери Найденов: Бих предпочел оскарите да ги обере "Черната партера", който е направо идиотски, обаче щеше по-добре да изобрази докъде е стигнал мултикултурализмът и обратният расизъм

Гледах великия филм "Зелена книга" и какво да ви кажа? Поръчкова политическа коректност.

През 60-те години това щеше да е велик филм, днес вече е изтъркан. Характерите също са манипулирани доколкото позволява биографичният жанр.

Например пианистът Дон Шърли се играе от актьор с мюсюлманско име, нещо като Машала Али. Тони Лип пък се играе от американец с датски произход, който е качил 45 паунда, за да изглежда простак, който не спира да яде и така да контрастира с аристократичния негър.

Фабулата съдържа всички компоненти на мултикултурализма - простак италианец и на това отгоре расист се сближава със свърхкултурен негър пианист и хомосексуалист. И двамата разбират, че имат какво да научат един от друг.

Сегрегацията в Южните щати е представена с най-черни възможни краски. Всичко това вече е снимано, снимано, снимано и вече досадно.

Бих предпочел оскарите да ги обере "Черната партера", който е направо идиотски, обаче щеше по-добре да изобрази докъде е стигнал мултикултурализмът и обратният расизъм.

Валери Найденов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар