Четвъртък, 04 Юни 2020

Сряда, 27 Февруари 2019 17:55

Първите жертви на социалните и икономически катаклизми са жените

Юлия Ал-Хаким по повод пребитата до смърт от съпруга си жена

Днес чета за поредната пребита до смърт жена във Варна. Разбира се, това не е толкова интересна новина като изцепките на Оскарите. Не е като да коментираш колко са нефелни феминистките течения в САЩ.

Само да напомня, че ние не живеем в САЩ и без значение дали одобряваме или не движения като #MeToo, нашата реалност и нашите проблеми са съвсем различни. А те са на пребитите до смърт жени.

Всеки месец се разписваме поне с едно убийство на жена. Убиецът традиционно е собственият ѝ мъж, тоест не става въпрос за банално криминално престъпление.

Лично аз съм на мнение, че “розовите в@гини” изплискаха легена отвсякъде, което не променя факта, че във всяка една историческа епоха първите жертви на социалните и икономически катаклизми са жените. България е добър пример за това.

Когато ценностите се рушат, когато обществото и семейството се разпадат, слабото звено са жените. Не казвам, че това е проблем, който феминизмът може да реши, но антифеминизмът със сигурност не помага.

Затова да оставим колко нелепи са неофеминистките в САЩ и да проявим солидарност с убитите българки, а? Защото това е нашата политнекоректна реалност.

Юлия Ал-Хаким във Фейсбук

 

Бел.ред.: 41-годишният Борислав Н. е бил привлечен като обвиняем късно във вторник за убийството на съпругата си, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд. Ден преди това жената е пребита до смърт.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар