Неделя, 31 Май 2020

Четвъртък, 07 Март 2019 12:47

За тъпите неща на „Топлофикация“ и мързеливите софиянци

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи, пише в социалната мрежа Любомир Кольовски по повод поредната авария с топлоподаването в София.

Гледам в някакви идиотски новини идиотски репортаж за някаква идиотска авария, която оставила без парно и без топла вода един голям централен район на столицата по причина на това, че една тръба се спукала, а тръбата била положена някога, през 80-те години на миналия век и оттогава не е ремонтирана, не е реновирана и съответно корозирала и взела, че се спукала през зимата на 2019 г.

И си задавам идиотския въпрос: през тия 40-50 години колко началници, генерални директори, членове на управителни съвети и директорски бордове са минали през "Топлофикация", редовно са си получавали премиалните и останалите възнаграждения, пощипвали са секретарките си, возили са се на лъскави коли, ходили са по коктейли, а не са се сетили да я сменят, ремонтират или реновират тая шибана тръба, която точно днес се е спукала и е оставила без топлина и без топла вода стотици и хиляди нещастници.

На всичкото отгоре, от "Топлофикация" казали, че 48-часовото отстраняване на аварията няма да се таксува на потребителите. Обаче, от "Топлофикация" нищо не казват за извънредните разходи на софиянци, които поради липсата на парно и топла вода, ще включват печки, котлони, радиатори, бързовари и други примитивни ел. уреди и ще си платят чинно тока другия месец.

И понеже съм тъпанар, си зададох тъпия въпрос: Не е ли редно "Топлофикация" да поеме и заплати извънредните разходи на поразените от некадърността на шефовете на "Топлофикация" софиянци?

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи. И няма да заведат един колективен иск срещу "Топлофикация" и да си потърсят обезщетенията за вредите и бедите, причинени им от тия тъпанари, дето получават тлъсти възнаграждения от бордовете на директорите и се возят в лъскави коли, в които на задната седалка щипят секретарките си.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар