Сряда, 22 Май 2019
Четвъртък, 07 Март 2019 12:47

За тъпите неща на „Топлофикация“ и мързеливите софиянци

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи, пише в социалната мрежа Любомир Кольовски по повод поредната авария с топлоподаването в София.

Гледам в някакви идиотски новини идиотски репортаж за някаква идиотска авария, която оставила без парно и без топла вода един голям централен район на столицата по причина на това, че една тръба се спукала, а тръбата била положена някога, през 80-те години на миналия век и оттогава не е ремонтирана, не е реновирана и съответно корозирала и взела, че се спукала през зимата на 2019 г.

И си задавам идиотския въпрос: през тия 40-50 години колко началници, генерални директори, членове на управителни съвети и директорски бордове са минали през "Топлофикация", редовно са си получавали премиалните и останалите възнаграждения, пощипвали са секретарките си, возили са се на лъскави коли, ходили са по коктейли, а не са се сетили да я сменят, ремонтират или реновират тая шибана тръба, която точно днес се е спукала и е оставила без топлина и без топла вода стотици и хиляди нещастници.

На всичкото отгоре, от "Топлофикация" казали, че 48-часовото отстраняване на аварията няма да се таксува на потребителите. Обаче, от "Топлофикация" нищо не казват за извънредните разходи на софиянци, които поради липсата на парно и топла вода, ще включват печки, котлони, радиатори, бързовари и други примитивни ел. уреди и ще си платят чинно тока другия месец.

И понеже съм тъпанар, си зададох тъпия въпрос: Не е ли редно "Топлофикация" да поеме и заплати извънредните разходи на поразените от некадърността на шефовете на "Топлофикация" софиянци?

Цяло щастие за ръководството на "Топлофикация" е, че софиянци са балканци и са мързеливи. И няма да заведат един колективен иск срещу "Топлофикация" и да си потърсят обезщетенията за вредите и бедите, причинени им от тия тъпанари, дето получават тлъсти възнаграждения от бордовете на директорите и се возят в лъскави коли, в които на задната седалка щипят секретарките си.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Бойковизмът победи татовизма! Завинаги!

  Някога тоталитарната и авторитарна БКП ме лъжеше със заклинания, обявени от трибуните на конгреси, пленуми и решения на заседания на Политбюро на ЦК. БКП се опитваше да ми внушава, че капитализмът е гнил, а социализмът просперира, основите му са изградени и след година-две ще навлезем в етапа на изграждане на комунизма, когато всеки ще получава според потребностите си. 

  Роден съм в началото на есента на 1955 г. и реално не познавам режимите преди Априлския пленум на ЦК на БКП. Само съм чел и слушал за Вълко Червенков и какво е било преди него. След това, в годините на съзнателния си живот, станах свидетел и очевидец на редица конгреси и пленуми, от чиито трибуни откровено ме лъжеха и заблуждаваха високопоставените измамници от номенклатурата на БКП. Като бях по-млад им се връзвах частично. Тогава нямаше начин да се изследват реалните икономически и социални фактори, тъй като информацията беше цензурирана и под жесток контрол.

  По-късно започнах да възприемам тия лъжи и измами критично и да осъзнавам, че ме баламосват. Така се случи, че бях свидетел и съучастник на краха на тая система. Дори и изпаднах във въображаемата зона, че участвам в нейното разрушаване. Но за десетина години се отървах от заблудите си и заживях с илюзията, че съм се отървал от илюзиите си.

  Докато не се появи Борисов, отначало като пазвантин на Тато и Сакскобургготски, а сетне - главен секретар на МВР, кмет на София, премиер на България няколко мандата и неизменна част от политическата ни мизерия. И той, подобно на родителите си в политиката, започна да лъже, мами и замазва, но за разлика от родителите и учителите си, премина границите на уж колективните решения на разни конгреси, пленуми и заседания на колективни партийни органи и урбулешката овладя ролята на див диктатор, който дори не търси прикритие зад разни колективни органи, а с голи гърди излиза пред камерите и съобщава едноличното си разпореждане по един или друг въпрос, без значение дали това е свързано с изпълнителната, съдебната или законодателната власт.

  Winbet - победата е емоция! (18+)

  Смея да твърдя, че макар и не експертно, познавам историята на България и Балканите, които кой знае защо днес са наричани Западните Балкани, но такъв авторитаризъм, тоталитаризъм и тираничност, които олицетворява до съвършенство Борисов, на тия географски ширини не е имало дори и през петвековната турска метафора, наричана още робство, иго, владичество, съвместно съжителство и т. н.

  Петвековната метафора не успя да ни превърне в халифат на Османска Турция, но Бойко за десет години успя да ни заличи като народ, нация и държава. Татовизмът не успя, но все пак даде някакви шансове на мислещите и грамотни хора. Бойковизмът отне тия шансове на мислещите и грамотните хора. Това е.

  Майната им на метафорите и да спрем да се оправдаваме с тях!

  Любомир Кольовски, facebook

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Великденски пудинг с хинин. Горчиви козунаци

  Народът тотално обръгна и вече не забелязва как го превръщат в тълпа от безумци и идиоти, пише в социалната мрежа Любомир Кольовски

 • Четвъртък, 07 Март 2019 12:47
  Шок! До 108% по-скъпо парно искат топлофикационните дружества

  Най-много - 108% са поискали от Габрово, най-малко -  3% - от София

Оставете коментар