Понеделник, 27 Май 2019
Вторник, 12 Март 2019 17:25

Инфантилното оправдание за подаръка от 8 млн. е национално предателство

За първи път в историята на контраразузнаването, което би трябвало да се бори с чуждите разузнавания, се среща този чисто нов български опит: да се надпреварваме кой ще плати повече, пише Богомил Бонев по повод опростяването на дълговете на Главното мюфтийство

 

Едно от най-инфантилните оправдания за подаръка от 8 млн. за мюфтийството е, че плащаме, за да не им плащат чужди разузнавателни служби.

За първи път в историята на контраразузнаването, което би трябвало да се бори с чуждите разузнавания, се среща този чисто нов български опит: да се надпреварваме кой ще плати повече, та агентите да са повече наши, отколкото чужди.

И тази иновация, вместо да ловим шпионите и да неутрализираме действията на чуждите разузнавания, да им плащаме, е съставомерна. Да си знаете.

Нарича се национално предателство. И глупостта тук не е смекчаващо вината обстоятелство.

А бенефициерите на тези средства отдавна са специализирали двойно и тройно агентурно битие. Още като са ги вербували за агенти на ДС и на МИТ едновременно.

Та, Бойко и Цецко, ако правилно ме разбирате, колкото и да им дадете от нашите пари, те пак ще вземат от чуждите шпионски централи. И пак ще ни се подиграват.

Богомил Бонев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 12 Март 2019 17:25
  Богомил Бонев: А тъпото население се върза...

  Това фалксвагени, това ключалки за заден капак в Русе, това шасита за бемвета у Шумен, скоро и ауспуси за Мерцедеси, това два завода секи ден, това тунели през Шипка и невиждани по височина виадукти, това пенции на калпак, кеф ти в евро, кеф ти в долари, това морета у Търговище, кеф ти Черно, кеф ти Егейско, а догодина на Черни връх, това хъб до хъб с американски газ, това 10% брутен вътрешен продукт на секи 6 месеца..., ето и Папата почти е готов да стане православен...
  А тъпото население се върза на едни 800 дни.
  И от това се тръгна.

  Богомил Бонев, facebook

 • Вторник, 12 Март 2019 17:25
  Жените по-редовно плащат борчовете си от мъжете

  "Добрите платци" преобладават в градовете Панагюрище, Пазарджик и Кърджали, а от големите градове на първо място е Пловдив

 • Вторник, 12 Март 2019 17:25
  Заради дълг към КТБ: Продават Гигинския манастир на търг с тайно наддаване

  Проектите за религиозните храмове се контролират от Фонд „Земеделие” 

Оставете коментар