Сряда, 22 Май 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 19:59

Безотговорно e при две излезли партии от парламента да заявяваш, че ти е комфортно

Любомир Кольовски коментира реакцията на управляващото мнозинство след напускането и на „Воля” от Народното събрание

Изненадващата врътка на Марешки и роднините му от ПГ на "Воля" най-силно зашемети Цветанов, Каракачанов и Симеонов, които се правят на две и половина и разправят, че нищо особено не се е случило. Засега Сидеров мълчи или поне на мен не ми е известно да е реагирал по някакъв начин, а доскоро се правеше на парламентарен началник на ПГ на ОП. Не ми е известна и позицията на ПГ на ДПС.

Известно ми е само, че поведението на Цветанов, Каракачанов и Симеонов не отговаря на никакви политически и парламентарни стандарти.

Ненормално е в такива моменти, когато събранието е напуснато от две парламентарни групи да твърдиш, че така депутатите работят в по-комфортни и продуктивни условия и необезпокоявани от никакви опоненти, коват законите и контролират изпълнителната власт, каквито са задълженията им, съгласно Конституцията.

Това поведение и това говорене е пренаситено с инфантилизъм и юношески наивитет и е демонстрация на престъпна безотговорност към държавността и законите.

От друга страна, атрактивното напускане на Марешки и компания е изненада за Цветанов, Каракачанов и Симеонов, но дава основания за подозрения, че между Марешки и Борисов има някаква задкулисна уговорка и че Цветанов не е в диалога между Марешки и Борисов. Предстои да видим продължението на тая жалка комедия.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Главният прокурор нареди проверка на твърдения за надплатени партийни субсидии за 6,5 млн. лв.

  Прокуратурата ще проверява партийните субсидии за 2018 година. По разпореждане на главния поркурор Сотир Цацаров Върховната административна прокуратура ще установява дали са платени 6,5 милиона лв. повече на партиите, съобщи БНР.

  Информацията за надплатените милиони, на партиите, имащи право да получават пари от бюджета,  дойде от екипа на „Шоуто на Слави“. Оттам са изчислили, че вместо по 11 лева на действителен глас, подаден за тях, както казва Законът за политическите партии, влезлите в парламента плюс тези, спечелили над 1% от действителните гласове на последните парламентарни избори, са взели по 13,23 лева.

  Така се получавало, защото към реалните гласове за всяка партия към общата субсидия са били добавени и гласовете за партиите, които са под границата от 1%,  гласовете за независимите кандидати за депутати, и на онези,  гласували с опцията „Не подкрепям никого“.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Бойковизмът победи татовизма! Завинаги!

  Някога тоталитарната и авторитарна БКП ме лъжеше със заклинания, обявени от трибуните на конгреси, пленуми и решения на заседания на Политбюро на ЦК. БКП се опитваше да ми внушава, че капитализмът е гнил, а социализмът просперира, основите му са изградени и след година-две ще навлезем в етапа на изграждане на комунизма, когато всеки ще получава според потребностите си. 

  Роден съм в началото на есента на 1955 г. и реално не познавам режимите преди Априлския пленум на ЦК на БКП. Само съм чел и слушал за Вълко Червенков и какво е било преди него. След това, в годините на съзнателния си живот, станах свидетел и очевидец на редица конгреси и пленуми, от чиито трибуни откровено ме лъжеха и заблуждаваха високопоставените измамници от номенклатурата на БКП. Като бях по-млад им се връзвах частично. Тогава нямаше начин да се изследват реалните икономически и социални фактори, тъй като информацията беше цензурирана и под жесток контрол.

  По-късно започнах да възприемам тия лъжи и измами критично и да осъзнавам, че ме баламосват. Така се случи, че бях свидетел и съучастник на краха на тая система. Дори и изпаднах във въображаемата зона, че участвам в нейното разрушаване. Но за десетина години се отървах от заблудите си и заживях с илюзията, че съм се отървал от илюзиите си.

  Докато не се появи Борисов, отначало като пазвантин на Тато и Сакскобургготски, а сетне - главен секретар на МВР, кмет на София, премиер на България няколко мандата и неизменна част от политическата ни мизерия. И той, подобно на родителите си в политиката, започна да лъже, мами и замазва, но за разлика от родителите и учителите си, премина границите на уж колективните решения на разни конгреси, пленуми и заседания на колективни партийни органи и урбулешката овладя ролята на див диктатор, който дори не търси прикритие зад разни колективни органи, а с голи гърди излиза пред камерите и съобщава едноличното си разпореждане по един или друг въпрос, без значение дали това е свързано с изпълнителната, съдебната или законодателната власт.

  Winbet - победата е емоция! (18+)

  Смея да твърдя, че макар и не експертно, познавам историята на България и Балканите, които кой знае защо днес са наричани Западните Балкани, но такъв авторитаризъм, тоталитаризъм и тираничност, които олицетворява до съвършенство Борисов, на тия географски ширини не е имало дори и през петвековната турска метафора, наричана още робство, иго, владичество, съвместно съжителство и т. н.

  Петвековната метафора не успя да ни превърне в халифат на Османска Турция, но Бойко за десет години успя да ни заличи като народ, нация и държава. Татовизмът не успя, но все пак даде някакви шансове на мислещите и грамотни хора. Бойковизмът отне тия шансове на мислещите и грамотните хора. Това е.

  Майната им на метафорите и да спрем да се оправдаваме с тях!

  Любомир Кольовски, facebook

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Дариткова: Решени сме да довършим мандата, какъвто и да е резултатът от вота!

  Депутатите започват работа след ваканцията, гледат разширяване на понятието "неизбежна самоотбрана"

Оставете коментар