Понеделник, 22 Юли 2019
Четвъртък, 14 Март 2019 19:59

Безотговорно e при две излезли партии от парламента да заявяваш, че ти е комфортно

Любомир Кольовски коментира реакцията на управляващото мнозинство след напускането и на „Воля” от Народното събрание

Изненадващата врътка на Марешки и роднините му от ПГ на "Воля" най-силно зашемети Цветанов, Каракачанов и Симеонов, които се правят на две и половина и разправят, че нищо особено не се е случило. Засега Сидеров мълчи или поне на мен не ми е известно да е реагирал по някакъв начин, а доскоро се правеше на парламентарен началник на ПГ на ОП. Не ми е известна и позицията на ПГ на ДПС.

Известно ми е само, че поведението на Цветанов, Каракачанов и Симеонов не отговаря на никакви политически и парламентарни стандарти.

Ненормално е в такива моменти, когато събранието е напуснато от две парламентарни групи да твърдиш, че така депутатите работят в по-комфортни и продуктивни условия и необезпокоявани от никакви опоненти, коват законите и контролират изпълнителната власт, каквито са задълженията им, съгласно Конституцията.

Това поведение и това говорене е пренаситено с инфантилизъм и юношески наивитет и е демонстрация на престъпна безотговорност към държавността и законите.

От друга страна, атрактивното напускане на Марешки и компания е изненада за Цветанов, Каракачанов и Симеонов, но дава основания за подозрения, че между Марешки и Борисов има някаква задкулисна уговорка и че Цветанов не е в диалога между Марешки и Борисов. Предстои да видим продължението на тая жалка комедия.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Неприкрит слугинаж – между агрономството и медиите

  Любомир Кольовски за избора на нов член на СЕМ: Този "избор" е повече от скандален. Може би Георгиева, с оглед на бакалавърските си познания по аграрна икономика, ще наблюдава предаването на БНТ "Бразди" и ще съветва Кошлуков как да се отразява дълбоката есенна оран и жътвата на слънчогледа?

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Провал на заседанието на парламента за машинното гласуване

  Провал на заседанието на парламента, на което депутатите трябваше да гласуват на първо четене предложението на управляващите за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори.

  Опозицията не се регистрира в пленарната зала. Депутатите от ГЕРБ, ОП и партия "Воля" не успяха да съберат необходимите 121 гласа, за да започне днешното пленарно заседание. От БСП са категорично против отпадане на машинното гласуване. Управляващите пък държат това да се случи още за местните избори. Позоваха се преди дни на аргументи от доклад на ЦИК, че машинният вот е оскъпил и усложнил изборите.

Оставете коментар