Сряда, 03 Юни 2020

Четвъртък, 14 Март 2019 19:59

Безотговорно e при две излезли партии от парламента да заявяваш, че ти е комфортно

Любомир Кольовски коментира реакцията на управляващото мнозинство след напускането и на „Воля” от Народното събрание

Изненадващата врътка на Марешки и роднините му от ПГ на "Воля" най-силно зашемети Цветанов, Каракачанов и Симеонов, които се правят на две и половина и разправят, че нищо особено не се е случило. Засега Сидеров мълчи или поне на мен не ми е известно да е реагирал по някакъв начин, а доскоро се правеше на парламентарен началник на ПГ на ОП. Не ми е известна и позицията на ПГ на ДПС.

Известно ми е само, че поведението на Цветанов, Каракачанов и Симеонов не отговаря на никакви политически и парламентарни стандарти.

Ненормално е в такива моменти, когато събранието е напуснато от две парламентарни групи да твърдиш, че така депутатите работят в по-комфортни и продуктивни условия и необезпокоявани от никакви опоненти, коват законите и контролират изпълнителната власт, каквито са задълженията им, съгласно Конституцията.

Това поведение и това говорене е пренаситено с инфантилизъм и юношески наивитет и е демонстрация на престъпна безотговорност към държавността и законите.

От друга страна, атрактивното напускане на Марешки и компания е изненада за Цветанов, Каракачанов и Симеонов, но дава основания за подозрения, че между Марешки и Борисов има някаква задкулисна уговорка и че Цветанов не е в диалога между Марешки и Борисов. Предстои да видим продължението на тая жалка комедия.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Политологът д-р Ваня Иванова: Атаките срещу Нинова са защото не влиза в задкулисни игри

  Прекият избор на председател дава власт в ръцете на хората

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Народното събрание прие отчета на Сотир Цацаров за работата на Антикорупционната комисия

  Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отчете работата на Антикорупционната комисия пред парламента. Със 131 гласа „за“, един – „против“ и 45 „въздържали се“ народните представители приеха Доклада на КПКОНПИ.

  От името на парламентарната антикорупционна комисията Докладът беше представен на народните представители от нейния председател Борис Ячев. Преди това беше гласувана процедура за присъствието в пленарната зала на Сотир Цацаров.

  Борис Ячев отново припомни предприетите действия срещу кметове на общини, общински съветници и други държавни служители, които попаднаха под прицела на КПКОНПИ през миналата година заради различни нарушения на законите.

 • Четвъртък, 14 Март 2019 19:59
  Парламентът прие на първо четене 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги

  Парламентът прие на първо четене предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за 9% ДДС за ресторанти, хотели и книги. Това бе заложено в общ законопроект на управляващата коалиция. Той бе подкрепен с 107 гласа "за", "против" - 1 и "въздържали се" -68, с което той бе приет. Друго предложение в законопроекта е свързано с осигуряване на ваучери за настаняване с номинална стойност 210 лв. за хората на първа линия в борбата с коронавируса.

  На вниманието на депутатите бяха поставени още пет законопроекта, но всички те бяха отхвърлени. Освен общия законопроект с ГЕРБ, свои подобни законодателни инициативи бяха внесли поотделно НФСБ и ВМРО, но те също бяха отхвърлени.

Оставете коментар