Сряда, 26 Юни 2019
Неделя, 07 Април 2019 10:54

За властта - хибридна война, за простолюдието - данъчна политика

"Когато попитат някой мерзавец на държавна хранилка откъде има пари за луксозния си живот, тогава това е хибридна политическа атака от тайнствен център.

А когато този въпрос е отправен към редовите данъкоплатци, тогава това е държавна данъчна политика. 

Няма как и двете твърдения да са верни едновременно.

Или първите влизат в затвора ефективно, а не хибридно, или вторите приключват с данъчната си активност."

Георги Дренчев, фейсбук

Напомняме скорошно изследване на "Алфа Рисърч", според което "Апартаментгейт" е нанесъл сериозен удар на ГЕРБ преди евровота.

Ако изборите бяха днес 33.9% от гласуващите биха подкрепили ГЕРБ-СДС срещу 33.4% за БСП.

По отношение на казуса с апартаментите на властта, 10 на сто са на мнение, че няма проблем в придобиването на апартаментите и това било предизборна атака от страна на опозицията, но според повече от 66% това е злоупотреба с влияние на хора във властта.

Почти всеки втори от симпатизантите на ГЕРБ също споделя това мнение, сочат данните.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Април 2019 10:54
  Корнелия Нинова: Преди седмица предложихме разумен разговор за субсидиите. ГЕРБ и ОП отказаха

  От днешната среща на управляващата коалиция ме впечатли желанието им тепърва да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на съвместно и разумно решение за размера на субсидиите

 • Неделя, 07 Април 2019 10:54
  Радев: Обществените поръчки са с лошо качество, липсва административен капацитет, има корупция!

  Това, което най-много ни липсва в България, е непримиримостта към ниското качество. Имаме нужда от друго качество в политическия процес, от други критерии за оценка на работата на политици, на управление, друго качество на избирателния процес, друго качество на инфраструктура, образование, здравеопазване

 • Неделя, 07 Април 2019 10:54
  КПКОНПИ оневини властта за "Апартаментгейт"

  Само сигналът срещу председателя на ВКС Лозан Панов отива в Инспектората на ВСС.

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.

  При покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, ексминистърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на комисията по култура  и медии в НС Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов, съобщи БТА. 

Оставете коментар