Четвъртък, 01 Октомври 2020

Неделя, 07 Април 2019 20:28

Каракачанов: При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата

Към момента няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България, съобщи в социалната мрежа военният министър

 

Във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера „Диавата“ в Гърция край границата с Македония ще се пренесе и на родна земя, като заместник министър-председател, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД, искам да заявя, че към момента няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България. 
При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата.

През последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Всички сме на мнение, че няма място за притеснение. Има оперативни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. Към момента няма опасност за България.

Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре сутринта заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев ще докладваме на министър-председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност при нужда да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални големи групи от нелегални мигранти.

Красимир Каракачанов, фейсбук страница

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 07 Април 2019 20:28
  Сватовници на неприличието

  Ето три скорошни истории, които откриват нови хоризонти пред бруталното неприличие в българската политика.

 • Неделя, 07 Април 2019 20:28
  Президентът на Полша: Мигрантите трябва да остават близо до родните си страни

  “Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си”, заяви президентът

  Мигрантите, бягащи от конфликт, трябва да стоят възможно най-близо до родните си страни, заяви президентът на Полша Анджей Дуда, критикувайки предложенията за промяна на правилата на ЕС за миграцията и предоставянето на убежище, предаде Ройтерс, цитирано от БНР.

  „За благото на страните, от които сега тези хора бягат заради война, те трябва да стоят колкото се може по-близо до техните граници, за да имат възможно най-големия ентусиазъм и мотивация да се върнат и да ги възстановят“, каза Дуда в интервю по общественото радио TVP info.

  Президентът разкритикува предложенията ЕС да разпределя мигрантите сред страните членки, като заяви, че Полша е против това да бъде принудена да приема мигранти и те да нямат право да избират дестинацията си.

  „Вярвам, че никакъв диктат на Европейския съюз не трябва да ни принуждава. Не бива никога да се съгласяваме с това“, каза Дуда.

 • Неделя, 07 Април 2019 20:28
  Валери Симеонов се подигра с коалиционния си партньор Каракачанов

  Той има нужда да се изявява по телевизиите, нали не приемате сериозно идеята му за експертно правителство, смята лидерът на НФСБ

   

Оставете коментар