Събота, 22 Февруари 2020

Четвъртък, 09 Май 2019 10:29

ББ каза, че в България има медийна свобода и всеки може да  го напсува

Правят го - а после някои му стават съветници, депутати, министри, подкрепящи инфлуенсъри и т.н.

ББ каза, че в България има медийна свобода и всеки може да го напсува. Ми не е лъжа, правят го - а после някои му стават съветници, депутати, министри, подкрепящи инфлуенсъри и т.н.

Виж, по отношение на кремълските босове нещата са бая по-сложни. Там санкциите варират между медийно каляне и съдебни инквизиции, в зависимост от това дали само са се обидили или ги е заболял портфейлът. В по-специални случаи, както знаем се прилагат и бойни отровни вещества. Така че, донякъде човек може да им влезе в положението на нашите църковни първенци, които се вцепениха от страх да не мъцнат нещо накриво при посещението на папа Франциск, а от по-хулиганската фракция даже го наругаха на антихрист.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В контекста на днешния свят оправданието със схизма отпреди хиляда години, когато дори не е имало независима българска църква (апропо, възстановена с признаването сто и петдесет години по-късно първо не от друг, а от тогавашния папа Инокентий III) кънти толкова кухо, че влиза в резонанс предимно с изпразнени от мозъчна дейност глави, които иначе безспир бият пода в името на християнските ценности. Та не са ли християнските ценности просто човешки ценности, които е трябвало да бъдат припомнени на хората с живота и смъртта на Божия син? И в името на какво БПЦ настоява да подчертава това глупаво разделение, което не е съществувало нито когато сме приели християнството, нито когато в резултат на делото на светите братя Кирил и Методий българският език беше признат за четвърти свещен език?

Въпроси с нефотогенични отговори. А това, че много българи видяха християнските ценности въплътени в папа Франциск, а не във високомерните му хулители не е проблем на папата. За нас, православните българи, остава надеждата сегашната ни църковна бюрокрация да се преоткрие като смирен пастир и помощник за общуването на вярващите с Бог. Включително като на дело дава пример за християнски ценности чрез благотворителна и просветна дейност.


Иначе да псува, както стана дума, може всеки.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 09 Май 2019 10:29
  Тръгна делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев

  Обвиненията са за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени

 • Четвъртък, 09 Май 2019 10:29
  Трайчо Трайков: Решението на КПКОНПИ разбрах от медиите

  Странно е, защото Комисията разполага с доказателства за произхода на парите ми. Те ми поставиха срокове за декларация, а аз подадох съответната информация, заяви бившият министър на икономиката.

  Разбрах от медиите за решението на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество да ми запорира имуществото. Щом е съобщено на определени медии, значи е вярно. Странно е, защото Комисията разполага с доказателства за произхода на парите ми. Те ми поставиха срокове за декларация, а аз подадох съответната информация.

  Това коментира бившият министър на икономиката Трайчо Трайков в сутрешния блок на bTV във връзка с решението на КПКОНПИ.

  ,,Не знам по каква методология са направени тези изводи. Просто няма ясна методология. Трябва да споделя, че предшественик на тази Комисия беше Комисията за конфликт на интереси, която беше на Филип Златанов – знаете го, онзи с тефтерчето. Според мен поводът е изфабрикуваното дело за продажбата на мажоритарните дялове на ЕВН, защото не съм я спрял'', сподели още Трайков.

  ,,Част от цената на всеки литър бензин или дизел зависи от цената на международните пазари. В България винаги акцизите и данъците са в най-малки пропорции. Така че държавата няма накъде да намалява акцизите, няма и право'', коментира бившия министър високата цена на горивата и добави, че КЗК би могъл да санкционира случаите на непазарно поведение и по този начин да осигури прозрачност на пазара.

  По думите му правителството също може да се намеси в цената с горивата. Единият вариант е подемането на законодателна инициатива и да либерализира режима с данъчните складове. Друга опция е правителството да се включи като пазарен играч.

  ,,Не би било проблем правителството да остане. Малката коалиция остана идеологически чиста, може би Каракачанов е кривнал по някоя Кремълска линия, щом Марешки и Сидеров му искат оставката'', завърши Трайчо Трайков.

  Няма математическа причина, поради която правителството да падне, смята още Трайчо Трайков.

  „Теоретично и на инат може да си стои, има и кой да го подкрепя в парламента. Не би било проблем правителството да остане. Още повече, като виждаме, че малката коалиция остана идеологически чиста сякаш. Въпреки че явно и Каракачанов е кривнал някъде от правата прокремълска линия, щом и на него му искат оставката Сидеров и Марешки”, подчерта той.

  „Аз твърдя, че комисията разполага с категорични доказателства за произхода на всяка стотинка от моето имущество, но обратна връзка от тях нямам и не съм имал”, изтъкна Трайков.

  „Поводът да започне КПКОНПИ да прави тази проверка е изфабрикуваното дело за продажбата на миноритарните дялове от ЕВН, което е сметотворно. Там обвинението срещу мен е, че като министър, въпреки че не осъществявам аз продажбата, не съм я спрял, въпреки че тя е в изпълнение на Министерския съвет като мерки за подкрепа на фиска”, заяви Трайков.

 • Четвъртък, 09 Май 2019 10:29
  Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков

  Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма от първото правителство на Борисов не успял да докаже произхода на въпросната сума

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), е внесла искане в Софийския градски съд за отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков.

  Искането е внесено, след като Трайков не е успял да докаже произхода на голямата сума. Той попадна под ударите на закона след проверка, започнала в началото на 2017 г. Тогава КПКОНПИ откри несъответствие между декларираните доходи и активи и реалните му приходи
  Антикорупционната комисия е проверила имуществото и доходите на Трайков през последните 10 г. До момента на Трайков, който бе и кандидат-президент от името на Реформаторския блок, бе наложен запор на 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити.

  Трайчо Трайков стана клиент на прокуратурата заради обвинението за приватизация на по-ниска от пазарната себестойност на държавната една трета от акциите на енергийния оператор ЕВН, докато той беше ресорен министър. Заедно с него обвинени по това производство са бизнесменът Иво Прокопиев и бившият министър на финансите Симеон Дянков. 

Оставете коментар