Сряда, 11 Декември 2019
Понеделник, 20 Май 2019 09:26

Контрера: България не е турски вилает

ЦИК установи нарушение на ДПС и Мустафа Карадайъ за агитация на турски език, което е абсолютно забранено от закона

Със свое решение № 347-ЕП София, 18.05.2019 ЦИК установи нарушение от страна на ДПС и лицето с къщите за тъщи и роднини Мустафа Карадайъ.

Нарушението се заключава в ползване на турски език за агитация, което е абсолютно забранено от закона.

Решението на ЦИК показва, че сме били прави от ВМРО.

България не е турски вилает и тук се ползва само и единствено официалния език.

Между другото ДПС продължава с провокациите. Ето защо утре ще се сдобият с още един сигнал. Няма да ги търпим да си разиграват коня и да ни унижават. Жалби и сигнали до дупка. Докато се научат, че освен българският няма друг език.

Интересно е мълчанието на другите партии, които под сурдинка пропускат тези провокации. Защо ли?

Карлос Контрера, фейсбек

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 20 Май 2019 09:26
  Халил Летифов: Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална

  „В упражнението „стани да седна“ няма да участваме… Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална. Това е гавра с демокрацията в страната, с държавността и с парламентаризма… Амнезията удобно се е настанила в основните политически партии“.

 • Понеделник, 20 Май 2019 09:26
  Нинова към ДПС: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада

  Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, цитирам: "олицетворяваме това недоразумение в политиката, По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС", заяви днес Корнелия Нинова по повод изказването на председателя на ДПС днес в парламента, с което нападна ДПС.

  "Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия - раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите (справка - последните избори). Разберете се вътре помежду си и не прехвърляйте семейните си раздори на нас. Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й" - обърна се Нинова към Карадайъ.

 • Понеделник, 20 Май 2019 09:26
  Валери Симеонов е новият заместник-председател на НС

  Валери Симеонов от "Обединените патриоти" беше избран за заместник - председател на Народното събрание, на мястото на Явор Нотев от "Атака", който стана независим депутат.

Оставете коментар