Вторник, 23 Юли 2019
Четвъртък, 23 Май 2019 10:22

Премиерската къща била зайчарник

Той живее от заплатата си, няма приятели и започнал да пуши, но ще спира, защото "умен човек няма как да пуши"

Там беше зайчарник, това е пристройка. Построих я като си дойдоха децата. Това е обяснението на Бойко Борисов за къщата му в Банкя, която не е декларирал като имот. Премиерът бе гост в сутрешния блок на Нова тв, където разказа подробно как живее само от заплата, колко малко спи и не си почива и колко омерзен се чувства, че БСП така го мразят, въпреки че той работи в името на родината. Не пропусна да захапе водещите, че задават неправилните въпроси и да ги смъмри, че са съобщили новини за имотите му в Барселона и Гърция. Ще слушате вие, няма само да ме питате глупости, нареди Борисов на Виктор Николаев.

Живея от заплатата си, миналото лято не съм почивал, защото беше европредседателството. Приятели нямам, защото всеки иска да му свърша нещо, изповяда се Борисов. Разкри, че има и един порок - пушенето. "На дърти години почнах да пуша, но пак ще го ликвидирам. Умен човек няма как да пуши", обобщи философски премиерът.

На въпрос с колко пари живее, Борисов отговори, че живее с парите от заплатата си. "Транспортът ми е безплатен. Стигат ми", допълни премиерът.

 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)


Срамувам се от глупостите, които направихме последните месеци, каза Борисов на въпрос от какво го е срам. Призна, че "Апартаментгейт" е тежка обеца на ухото за ГЕРБ. "Но като има грешка, има и прошка".

Борисов бе запитан и за разкритията около връзките му с братовчеда Ради и имотите му в Банкя. "Падението на тези женици е голямо, въздъхна премиерът", визирайки лидера на БСП Корнелия Нинова и водача на евролистата на левицата Елена Йончева. "Сигурно не са лоши жени, на тая злъч, тая омраза... Все едно, ако не бият, ще свърши държавата! Не, бе, в понеделник пак ще сме живи", продължи Борисов. 

"Когато БСП беше на власт, изпратиха проверки, ръчкаха пода да намерят махагон - а то - чам, най-евтиния материал! Проверяваха улуците, били медни, а те са каквито са били, откакто е построена къщата", разказа Борисов. И показа, че за тези имоти са платени всички данъци. Не пропусна да захапе водещите: "Много важен е навес е тоя, доста време отделихте".
Накара им се и за въпросите около къщата в Барселона.

"Аз в Барселона съм бил веднъж, спомням си че кметицата беше жена", каза Борисов. И изреди атаките към себе си - първо, че имал имот в Лос Анджелис и дъщеря му карала "Бугати" с 300 км/ч, а тя била бременна. Друг компромат бил - в ефира на Нова телевизия, че имал остров в Гърция. Водещият Виктор Николаев започна да обяснява как неговата медия никога не е твърдяла подобно нещо. "Айде бе, не сте казвали, че съм имал остров в Гърция?!? Гледай, гледай, твоите хора отзад ти се смеят”, контрира Борисов.

После премина към собствените си заслуги за благото на България и на партията ГЕРБ. Когато аз, Бойко Борисов, тръгвам да правя нещо, винаги тръгвам от гола поляна, откровеничи премиерът. Разказа и за отношенията си с Цветан Цветанов: "Изтеглих Цветанов назад, за да може и той да осъзнае, че е сгрешил. Тази фраза, която изпусна - няма кой да ме накаже, вбеси хората".

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:22
  Нинова: Борисов няма позиция за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор

  Представям ви официална информация за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор. От мое питане в парламента до премиера Борисов се вижда, че той няма позиция.

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:22
  Нинова към Борисов: Страх лозе пази, но е късно за пазача

  Лидерът на БСП коментира в социалната мрежа заявлението на премиера Бойко Борисов, че България ще подкрепи Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

 • Четвъртък, 23 Май 2019 10:22
  Борисов: България ще подкрепи румънката Кьовеши за европейски главен прокурор

  България ще гласува за избирането на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния.

  НЛП е румънската дясна партия, която си води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП. Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

  "Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", казва Борисов пред "24 часа". От правителствената пресслужба потвърждават информацията.

Оставете коментар