Неделя, 22 Септември 2019
Неделя, 02 Юни 2019 16:22

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Любомир Кольовски за „новините, които уморяват до смърт” и "круизите на премиера"

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Новините, които уморяват до смърт.

Няма ден, в който да не видим, да не прочетем и да не се любуваме на круизите на премиера! С мощния си джип той обикаля пътищата на родината. Инспектира, проверява, дава, раздава...

Среща се с отрудените строители на пътища и магистрали, наглежда пречиствателни станции, построени преди десетилетия, реже ленти, разбира се.

Кара свръхджипа си сам, разбира се. Не се спира нито на 24 май, нито на 2 юни!

Отбива се и в ромските махали - много си пада по обкръжението на гетата! Беззъби и неграмотни ромки и роми се просълзяват от умиление и се хвърлят в обятията му. Или хвърлят Бойко в обятията си. Няма значение.

Важното е, че наоколо има тълпи от оператори и репортери, които старателно хроникират вълнуващите събития.

И нито един репортер не задава фундаменталния въпрос: 

Какво направи премиерът на поредната пътна отсечка, в поредната преоткрита пречиствателна станция, в ремонтираната детска градина в N-ското село?

Няма ли премиерът администрация – министри, заместник-министри, шефове на агенции, областни служби, които би трябвало да проверяват, да преоткриват и да работят по интеграцията на ромите?

Или премиерът иска да покаже, че без него тая гигантска администрация просто не работи и се нуждае от всекидневен контрол?

Премиерът обича круизите и обича да шофира сам, в нарушение на правилата и законите. Но след като никой не го пита и за това, защо пък да не си шофира сам, да се хили надменно и всъщност да казва на публиката "Яд ли ви е? Нъцки! Пукнете се от яд! Правя, каквото си искам! Никой не може да ме спре!".

Чий е джипът? И кой му е сайбията?

Преди няколко века агите и чорбаджиите изкараха в гората първите хайдути, после комитите, четниците, знамената и въстаниците. 

Чий е джипът, майка му стара?

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар