Петък, 13 Декември 2019
Неделя, 02 Юни 2019 16:22

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Любомир Кольовски за „новините, които уморяват до смърт” и "круизите на премиера"

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Новините, които уморяват до смърт.

Няма ден, в който да не видим, да не прочетем и да не се любуваме на круизите на премиера! С мощния си джип той обикаля пътищата на родината. Инспектира, проверява, дава, раздава...

Среща се с отрудените строители на пътища и магистрали, наглежда пречиствателни станции, построени преди десетилетия, реже ленти, разбира се.

Кара свръхджипа си сам, разбира се. Не се спира нито на 24 май, нито на 2 юни!

Отбива се и в ромските махали - много си пада по обкръжението на гетата! Беззъби и неграмотни ромки и роми се просълзяват от умиление и се хвърлят в обятията му. Или хвърлят Бойко в обятията си. Няма значение.

Важното е, че наоколо има тълпи от оператори и репортери, които старателно хроникират вълнуващите събития.

И нито един репортер не задава фундаменталния въпрос: 

Какво направи премиерът на поредната пътна отсечка, в поредната преоткрита пречиствателна станция, в ремонтираната детска градина в N-ското село?

Няма ли премиерът администрация – министри, заместник-министри, шефове на агенции, областни служби, които би трябвало да проверяват, да преоткриват и да работят по интеграцията на ромите?

Или премиерът иска да покаже, че без него тая гигантска администрация просто не работи и се нуждае от всекидневен контрол?

Премиерът обича круизите и обича да шофира сам, в нарушение на правилата и законите. Но след като никой не го пита и за това, защо пък да не си шофира сам, да се хили надменно и всъщност да казва на публиката "Яд ли ви е? Нъцки! Пукнете се от яд! Правя, каквото си искам! Никой не може да ме спре!".

Чий е джипът? И кой му е сайбията?

Преди няколко века агите и чорбаджиите изкараха в гората първите хайдути, после комитите, четниците, знамената и въстаниците. 

Чий е джипът, майка му стара?

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  Сидеров: Не съм част от управлението!

  Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер.

  Да си част от управлението, означава да взимаш решения. Как да съм част от управленската коалиция, като не участвам в нея по никакъв начин. Нито участвам в Коалиционен съвет, който взима решения и който казва какво да се гласува в парламента, нито по някакъв начин съм търсен за каквито и да било решения. Нямам участие във властта! Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Плюс-минус” по Нова ТВ.

  „Става дума за решения, които засягат живота на много хора”, коментира той. Сидеров посочи, че пенсиите не бяха вдигнати на 300 лв., за сметка на партийните субсидии, за които НФСБ и ВМРО изнудиха ГЕРБ.

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  Борисов: Нашата България се намира на много уязвимо място. НАТО е единственият гарант за сигурност

  Ако икономиката и бюджетният излишък вървят така, освен за образование, ще дадем и допълнителни средства и за индустриалното сътрудничество и отбраната. Благодаря за добрата оценка за страната, която се даде и във Вашингтон. В нашия район НАТО е единственият гарант за сигурността. Принципът, който защитавам е отбрана и възпиране – за това и се въоръжаваме, за да сме силни. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  Руският посланик: България забави “Турски поток”, но Борисов обясни защо

  България забави "Турски поток", но Борисов обясни защо. Това сподели руския посланик у нас Анатолий Макаров в интервю за "24 часа", цитирано от dnes.dir.bg. Според дипломата въпреки отделни негативни моменти като цяло отиващата си година е била достатъчно ползотворна за руско-българските отношения.

Оставете коментар