Неделя, 15 Декември 2019
Четвъртък, 06 Юни 2019 11:53

Моят мъничък протест... срещу "Чернобил"

Виктория Тинтерова: Интелектът ми се противи на английски или американски трактовки за руските работи

Моят мъничък протест...

Няма да гледам "Чернобил". Интелектът ми се противи на английски или американски трактовки за руските работи. Особено в днешните времена.

Казвате - ще научиш истината. За какво ми е тази истина? Имаше ли Черонбил? Имаше. Пострадахме ли? Най-вероятно - да. Имаме ли възможност да преодолеем последствията? Не.

Освен, че съм убедена, че това е откровена пропаганда, струва ми се и че е мазохизъм. Защо мисля, че е пропаганда ли? Ами защото няма никаква причина американци или англичани да направят подобен филм. Защо да го правят? Защото много им е жал за нас? Или защото обичат Истината? Тя истината се знае там, където трябва и ние никога няма да я научим... Както не научихме кой всъщност и защо уби Кенеди.

Или пък за да направят художествен филм, със супер режисура и супер актьорска игра, че да спечелят Еми? В такъв случай пък е спекулация с човешките чувства. 

В свое оправдание ще кажа, че и руски филм за избиването на индианците или битката при Трафалгар, също не бих гледала. Единственият руски филм по американски автор е, доколкото знам, Вожда на червенокожите. Не ми харесва. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Може и да не съм права, но това е положението, така мисля... Впрочем някой знае ли къде още е даван този филм и какъв е световният отзвук? Че тук се превърна, очевидно в някаква кино-разделна работа. Повод за разприятеляваници и обиди... 

По-вълнуващо дори от глупостите, които сипе Борисов, по-вълнуващо от 7-те лева повишение на пенсия, от повишаването цената на тока и парното, от потопите безхаберие, които ни заливат при всеки нормален пролетен дъжд. 

Аре, индустриалните поданици, чао. Отивам да измия едни прозорци. Трябва и нещо смислено и полезно да се прави, не само дъра-бъра.
***

Американец и руснак си говорят:
Американецът:
– Представям си как обядвате - дървена маса, една бутилка водка, черен хляб, сельодка и пелмени. Под масата – картечница. На стената балалайка и будьоновка, в двора танк, а на улицата мечка.
Руснакът:
– Пълни глупости! Как така ЕДНА бутилка водка...

Виктория Тинтерова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар