Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 11 Юни 2019 09:50

Велизар Енчев: Главната отговорност за създалата се ситуация с Македония носят проф. Ангел Димитров и доц. Наум Кайчев

След признанието на външната министърка, че работата на смесената историческа комисия е в криза и след закъснялото признание на нейния председател, че имаме фундаментални различия със Скопие, българското правителство трябва да направи избор между две решения: Или да се оттеглим от комисията, или да сменим поне част от българския екип в смесената комисия.

От една година твърдя, че нашите историци в комисията се държат като дипломати. А са длъжни да отстояват позиции като експерти, което изключва дипломатически подход към историческите факти!

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тази дипломация доведе до срамната подялба на Цар Самуил, с която Скопие признава, че той е български цар, но в македонската столица остава неговият паметник, без на него да има надпис, че е български владетел.


Главната отговорност за създалата се ситуация е на председателя и заместник-председателя на българската част на комисията - проф. Ангел Димитров и доц. Наум Кайчев.

Източник: Велизар Енчев

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Юни 2019 09:50
  Дипломацията е тънка работа и не е за всеки

  Корнелия Нинова: Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Борисов

 • Вторник, 11 Юни 2019 09:50
  Борисов и Заев по пътя на Тито и Георги Димитров

  Велизар Енчев: Да чакаме ли след братските прегръдки между Борисов и Заев откриване на Катедра „Македонистика“ в Софийския университет и в Югозападния университет в Благоевград?

 • Вторник, 11 Юни 2019 09:50
  Преди тунела и след това

  Кеворк Кеворкян: Цветанов не успя да изиграе ролята на инструмент, който да отмества заплахите от Бойко. Но по-важният проблем е друг и той си остава: защо, всъщност, го натириха? Не си мислете, че е заради някакъв апартамент, за да не изглеждате идиоти в собствените си очи. Друга е причината - но каква?

Оставете коментар