Неделя, 05 Юли 2020

Сряда, 19 Юни 2019 15:17

Иво Христов: Като ограничава държавното и разширява частното финансиране на партиите ГЕРБ превръща бизнеса в кастинг-директор на политици

Без значение какви са идеите и мотивацията на кандидат-политиците, те трябва да се харесат на бизнеса и да получат височайшето одобрение на Борисов

Като ограничава държавното и разширява частното финансиране на партиите ГЕРБ превръща бизнеса в кастинг-директор на политици. А бизнесът зависи от партията-държава ГЕРБ. И едрият, и дребният. Националният и местният.

Без значение какви са идеите и мотивацията на кандидат-политиците, те трябва да се харесат на бизнеса и да получат височайшето одобрение на Борисов. Този първи филтър е хем идеен, хем имуществен. Защото има общественополезни идеи, които бизнесът никога не би одобрил (да речем екологични или социални), а без пари, трудно тези идеи ще стигнат до гражданите. Камо ли пък да пробият на избори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сега може би някои хора ще осъзнаят със закъснение от един месец колко безсмислени са всички управленски идеи, щом губим самата възможност да се заявим, обединим и отстояваме. Въпросът за демокрацията предхожда всички останали дилеми. Губейки нея, оставаме на произвола на партията-държава. Всички ние: леви, десни и политически апатични, автентични и казионни.

източник: Иво Христов

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар