Четвъртък, 14 Ноември 2019
Сряда, 19 Юни 2019 15:17

Иво Христов: Като ограничава държавното и разширява частното финансиране на партиите ГЕРБ превръща бизнеса в кастинг-директор на политици

Без значение какви са идеите и мотивацията на кандидат-политиците, те трябва да се харесат на бизнеса и да получат височайшето одобрение на Борисов

Като ограничава държавното и разширява частното финансиране на партиите ГЕРБ превръща бизнеса в кастинг-директор на политици. А бизнесът зависи от партията-държава ГЕРБ. И едрият, и дребният. Националният и местният.

Без значение какви са идеите и мотивацията на кандидат-политиците, те трябва да се харесат на бизнеса и да получат височайшето одобрение на Борисов. Този първи филтър е хем идеен, хем имуществен. Защото има общественополезни идеи, които бизнесът никога не би одобрил (да речем екологични или социални), а без пари, трудно тези идеи ще стигнат до гражданите. Камо ли пък да пробият на избори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сега може би някои хора ще осъзнаят със закъснение от един месец колко безсмислени са всички управленски идеи, щом губим самата възможност да се заявим, обединим и отстояваме. Въпросът за демокрацията предхожда всички останали дилеми. Губейки нея, оставаме на произвола на партията-държава. Всички ние: леви, десни и политически апатични, автентични и казионни.

източник: Иво Христов

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 19 Юни 2019 15:17
  Таен коалиционен съвет отсвири пенсиите

  Научаваме от медиите, че на територията на НС се е състоял частичен коалиционен съвет между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ. Към народните представители от АТАКА никой не е отправил покана за присъствие. Според информационни източници на срещата е била засегната и темата за размера на минималната пенсия.

 • Сряда, 19 Юни 2019 15:17
  Цветанов: Борисов да не се сърди, искам да му помогна, защото го подвеждат

  Не смятам, че трябва да бъдем толкова остри и сърдити, защото в крайна сметка резултатите от местния вот показаха, че ГЕРБ печели тези избори, но със сериозно отстъпление в областните центрове.

 • Сряда, 19 Юни 2019 15:17
  Паркирани над 100 броя кувьози

  Колите на кметовете на ГЕРБ предизвикват втори пореден ден възмущение в социалните мрежи, още повече след изказването на министър Горанов, че местните данъци и такси били много ниски:

Оставете коментар