Понеделник, 23 Септември 2019
Събота, 22 Юни 2019 16:12

Изнасилихме демокрацията и се роди диктатура на простотията

Проф. Коста Костов: Търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци. Те са по-крадливи от старите партийни кадри, които от страх пред самодържеца, крадяха с мярка

 

Интелектът винаги ме респектира и надделява над всеки друг аргумент. Във времето остава нетленното – словото и красотата, които се промъкват през полуотворения прозорец на ежедневието и ни спасяват от пошлостта.

Предпочитам услужливия разум пред разумния слугинаж. Предпочитам разумния пред паметливия, защото паметта лъже, а разумът е по-достоверен от фактите. Истината не винаги е във фактите, а в светлината на разума.

Тази светлина идва от дълбоките умове, посяли семената, които подхранват разума.

Мълча пред високия интелект. Прибирам шпагата и спускам предпазителя ако срещна високо слово и бистрота на ума.

В това мълчание наточвам мозъчните си гънки и събуждам в себе си Човека.

Когато отвори очи, започва да повдига въпроси.

Защо сме мълчали и продължаваме да мълчим?

Какво сторихме за обществото, че си позволяваме да искаме от него да будува вместо нас?

Колко от нас имаха воля и дързост да се опълчват срещу системата с циничния стоицизъм на Константин Павлов или с вътрешната емиграция на Борис Христов?

След „Нима това е човек” на Примо Леви, колко от нас са доказали воля и съвест при нечовешко изпитание?

Днес, както и преди, 99.99% сме конформисти и кухненски революционери, ползваме се от системата и мълчим за нейните недостатъци.

Какво сътворихме ние, моралистите, диванните бунтари, кухненските четници, демократите, които искахме промяна, а извоювахме тази уродлива форма - ни тоталитаризъм, ни демокрация - а тоталитарна демокрация или демократична диктатура, за по-кратко – демократура.

Прав ли е Карл Шмит, консервативният политически теоретик, че либералната демокрация е фикция и политическото функционира най-успешно в условия на диктатура, че политически ред може да има само при деспотичен суверен, че диктаторите са по-съвместими с демократичното управление, защото изразяват волята на едно сплотено мнозинство, че базисните идеи на либерализма – човешки права, върховенство на закона, толерантност – са лицемерие и само прикритие на диктатурата на елитите, а не на народа. За това си мисля, когато наблюдавам българската демократура.

По-добри или по-крадливи са днешнитeполитици, по-добри ли са днешните журналисти, учители, лекари, прависти?

По-пълни ли са нашите библиотеки, повече книги ли четем, каква музика слушаме?

По-почтени и по-честолюбиви ли сме от вчера, щом мълчим и лапаме безропотно политическия тюрлюгювеч, който ни поднасят?

 Получихме свободата, която искахме и я консумираме докато танцуваме чалга.

Това ли е промяната, която искахме?

 Търпим  управлението на малообразовани и крадливи мерзавци, по-крадливи от старите партийни кадри, които от страх пред самодържеца, крадяха с мярка.

Ако днес имаме свободен избор, защо избираме все същите полуидиоти?

Или някой ни лъже, че имаме избор?

Не е ли страшно, че идиотизмът сред българските политици придобива епидемични размери и патологичният процес ще се развие така, че след полуидиотите ще дойдат пълните идиоти.

А пълните идиоти вече са на прага и напират отново да ви управляват.

Ако направим равносметка за политическите процеси от началото на прехода, не мислите ли, че българската политическа класа деградира до затворена олигархична ложа на недосегаеми величия  с маниакални идеи, които ние всички обслужваме.

Ето и най-трудният въпрос: по-добре ли сме сега, когато държавата се ръководи от деспотичен, нарцистичен, самодостатъчен, самонадеян, нагъл и коварен хитрец, в условията на свободен избор и парламентарна демокрация, отколкото тогава, когато нашият избор нямаше никакво значение в условията на неизбежен, геополитически предизвестен социализъм?

Или сме могли да имаме друга съдба?

Днес има достатъчно банани, портокали и шоколад, караме „западни” коли, обикаляме свободно света и си въобразяваме, че свободата ни е направила различни. Така, неусетно се превърнахме в бананова република, гарнирана с чалга и гей-паради, управлявана от безродни и безкнижни политици. Изнасилихме демокрацията и и се роди копеле - диктатура на простотията.

Ако някой не ни подари Свободата, ние няма да посегнем за нея. Свободата не работи там, където не са готови за нея. Подарена е като да спиш с проститутка без да платиш.

Кражбата, далаверата, корупцията се превърнаха в приемлива обществена норма, в ценност, която измести нравствените добродетели и деморализира българите до степен, че не припознават моралните добродетели като ценност, необходима за да бъдеш добър гражданин и успешен политик.

Жална ни майна ако избираме все същите уродливи какавиди - бивши и настоящи!

Всички сме виновни за днешна България, която не е тази, която сме мечтали.

Не сме я заслужили още.

Какво свършиха днешните “демократи”, които се изживяват като вестители на свободата и демокрацията? Ибрикчийстват, заглаждат езици върху дланта на Борисов. Слушат прехласнати Ахмед Доган, който всеки път им говори така, сякаш е пред група от анонимни алкохолици. Опозиционните конформисти са постоянното присъствие в самодейния политически театър и в сценария на бездарната политическа пиеса именувана „Докато съм жив, няма да умра”.

Какво правят българските синьогриви демократи, за да не се възпроизвежда българската “генералната мерзост”?

А „тримата глупаци, които станаха ортаци”?

Вкупом всички ненужни станаха.

Колкото по-нагоре се катерят, все повече оголват задника си. Накъдето и да се завъртят, все той е отпред.

От клоаката на властта, някои политически артефакти поемат към Брюксел, вместо да се потулят в подмолите на собствената си негодност за политически прелом. Ще ни помахат за сбогом, като плъхове, които напускат потъващия кораб. Искат от народа доверие, за да продължат да мишкуват сред политическата номенклатура, бременна от неприкритата си властова похотливост.

За 30 години, от „синята мъгла” не се роди нито един достоен, почтен политик, отговорен към щенията на този изтерзан народ, който предостави цялото си доверие, за да го дадат без бой на безродния български „Цар”, с републикански чип. Той се оказа прокоба, защото след неговото кратко „царуване” дойде пълният погром и безвремието на Безпросветните. Те отгледаха доморасли, глухи за народната воля демокретени, които възседнаха институциите и за народеца не остана ни хляб, ни справедливост.

А са необходими личности с чест и достойнство.

Никой от нас не е светец, но всеки има неотменимо достойнство и добродетели.

Стефан Цвайг писа: “Който не може да стане Еразъм, става епископ.”

Достатъчно е да бъдем просто Човеци.

източник: fakel.bg

Проф. д-р Коста Костов е пулмолог, бивш дългогодишен ръководител на Клиниката по белодробни болести във ВМА. Той е професор по белодробни болести. Специализирал в Швейцария и Германия. Има завършен курс по лидерство в London Business School. Лектор по белодробни болести в Медицински факултет на Университет „Св. Климент Охридски”, София. Член на: Академичния съвет на ВMА; Управителния съвет на българското дружество по белодробни болести (БДББ) и негов председател в периода 2008-2012 г. ; на Европейската респираторна асоциация (ERS); Американската асоциация на гръдните лекари (ACCP Fellow); Съюза на българските писатели (СБП) – секция „Публицистика”; Съюза на българските журналисти. Има над 240 отпечатани научни публикации, 2 авторски монографии и 16 участия в научни монографии, наръчници и ръководства. Автор е на 42 глави в колективни монографии. Коста Костов е главен редактор на списание InSpiro и консултант в медицински център InSpiro.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 22 Юни 2019 16:12
  Христо Проданов : Нашата цел е да променим порочния модел

  Недопустимо е министър-председателят да не знае, че парламентът не назначава директора на радиото, коментира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" по повод спирането на честотите на програма „Хоризонт” за първи път в историята на радиото

 • Събота, 22 Юни 2019 16:12
  Нинова към Борисов: Вчера беше опозицията, днес е журналистиката, а утре кого ще дискредитирате?

  Свободата няма цвят и за нея трябва да воюваме всеки ден заедно, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група

 • Събота, 22 Юни 2019 16:12
  Опит за преврат от подсъдими олигарси с мръсни пари

  Сигнал за организиране на държавен преврат внесе в прокуратурата Йордан Бонев. Както писа BIG5, Бонев твърди, че разполага с тайни чатове и записи, доказващи, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор са финансирани от банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев, а на най-активните били обещани хиляди левове.

  Сигналът на Йордан Бонев е адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров, президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, до председателите на всички парламентарно представени партии и до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

  Припомняме, че по време на протестите през 2013 - 2014 година срещу кабинета „Орешарски, Йордан Бонев заедно с Бисер Миланов - Петното, беше един от най-активните защитници на Орешарски и беше сред организаторите на т.нар. контрапротести. С настоящия сигнал до най-високите държавни институции Бонев се представя като разследващ журналист и собственик на сайта „Истинските новини”, който в хода на провеждано от него журналистическо разследване се сдобил с „факти и доказателства, че на територията на държавата се подготвя опит за преврат за насилствено отнемане на властта“.

  В сигнала си той уточнява, че е син на Венцислав Ангелов – Чикагото и че се е срещал с него и Десислава Иванчева. "В хода на ежедневните ми срещи с нея и баща ми, проведените разговори и тайните чатове между тях двамата стана ясно, че всъщност целта на цялата организация е дискредитирането на основния кандидат за главен прокурор Иван Гешев", пише Йордан Бонев в сигнала си. В него той описва и отношението на Десислава Иванчева към парите.

  Публикуваме пълния текст на сигнала на Йордан Бонев до институциите със съответните графики и снимки:

  Уважаеми дами и господа,

  Без да го желая изначално се оказах класически „вътрешен човек”. Като такъв законът на Р България императивно ме задължава да се свържа и уведомя прокуратурата и всички заинтересовани институции за мащабите на замислено от организираната престъпност в държавата и извън нея престъпление. В хода на проведеното от мен журналистическо разследване се сдобих с безспорни факти и доказателства, че на територията на държавата се подготвя опит за преврат за насилствено отнемане на властта.

  Самият аз като човек с активно изразена гражданска позиция и като собственик и представител на разследваща медия („Истинските новини”)  попаднах в структурите на тази организация, като бях привлечен от каузата – борба за право и справедливост.  Веднага в мен се породи идеята да направя филм за революцията, показващ как група граждани се обединяват с цел да преборят корупцията и несправедливото правосъдие у нас. Имах намерение да го разпространя онлайн не само в България, за да покажа силата и активната гражданска позиция на българския народ. Заедно с екипа ми подготвихме и организирахме заснемането на филма, но решихме да не оповестяваме новината предварително пред останалите участници в организацията, за да бъде напълно автентичен. За целите използвах единствено мобилния си телефон.

  Борбено настроен, пристигнах в София, все пак влизах в организация, която готви революция в интерес изцяло на гражданското общество. Започнах активно да работя за каузата. В моята медия, която е ситуирана основно в социалните медии и е следвана от близо 20 000 хил. души, пусках публикации ежедневно с цел повече хора да се присъединят към каузата. Бях изключително мотивиран - събирах подписи цяла седмица със съмишленици на метростанция „Сердика”, правих репортажи и агитирах свои познати и приятели да се присъединят. Всички режийни разходи по пребиваването си в София поех изцяло сам.

  Седмица по-късно обаче попаднах на тайни чатове, които сериозно ме озадачиха. От тях ставаше ясно всъщност, че аз съм станал неволно част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикализация, да свали властта. Тогава си дадох сметка и защо всички участници в тази организирана престъпна група са хора с криминално минало, някои от тях подсъдими и към настоящия момент, а други с току-що излежани присъди. Борбата за правосъдие всъщност се оказа борба за свобода, въпреки извършените тежки престъпления. Правото и интересът на гражданското общество далеч не беше на дневен ред. Когато си дадох ясна сметка за това, целта на моето журналистическо разследване се промени - изобличаване на мафията и разкриване на това как престъпният свят действа организирано и заблуждава българското общество. Исках да разкрия двете лица на мафията – пред обществото се бори за право и справедливост, а задкулисно – за пари, власт и беззаконие.

  Така от активист аз се превърнах в класически „вътрешен човек”, който си  постави за цел да покаже истинското лице на тези хора и да разкрие истината пред българското общество. Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център –подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. "гражданско движение" "БОЕЦ” , „разследващата” медия „Биволъ“ и „Да, България”.

  Нагледно ще покажа как всъщност се разпределят финансовите средства между спонсорите и организаторите.

  Видно от Схема I основният финансов поток потича от Цветан Василев и Иво Прокопиев. След това парите се разпределят към Георги Георгиев от Сдружение „Боец”, Асен Йорданов и Атанас Чобанов от „Биволъ“ и ПП „Да, България”, които имат за основна задача да намират разпознаваеми личности, които активно да работят на терен. В случая това е Десислава Иванчева, която пък от своя страна трябва да привлича към себе си други разпознаваеми лица в страната, какъвто в случая се явява Венцислав Ангелов – Чикагото. На последното ниво са хора като мен, които биват присъединявани за да вършат общата работа – събиране на подписи, разнасяне на документи, снабдяване на Иванчева с ежедневно с кафета и цигари и прочие.

  Както вече упоменах, първоначално ми бе обяснено от баща ми, че ще работим единствено за каузата, която по думите на Десислава Иванчева е право и справедливост за българските граждани. Първият ми досег с нея бе на 08 август 2019 година. Тъй като към настоящия момент Десислава Иванчева все още е с мярка за неотклонение „домашен арест”, срещите ми с нея се осъществяваха в дома й, намиращ се в град София, ж.к. „Младост”. Там успях и да запиша повечето материали за журналистическото разследване, най-важните от които ще приложа към настоящия сигнал.

  В хода на ежедневните ми срещи с нея и баща ми, проведените разговори и тайните чатове между тях двамата стана ясно, че всъщност целта на цялата организация е дискредитирането на основния кандидат за главен прокурор Иван Гешев и заемане на позицията от следователя от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура (СГП) Бойко Атанасов, за чиято номинация се обявиха представители на т.нар. "гражданско движение" "БОЕЦ”, за които редица медии твърдят, че са свързани именно с укриващия се от правосъдието в Белград основен подсъдим за фалита на КТБ Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари Иво Прокопиев. Съществуват съмнения, че г-жа Иванчева се е договорила с г-н Атанасов за сваляне на обвиненията и че й се плащат достатъчно големи суми за да работи в тази насока и затова борбата за неговото издигане е толкова ожесточена. Следваща цел, видно от направените от мен записи, е Кабинетът „Борисов” и завземане на властта в страната.

  Основното „оръжие”, става ясно от материалите, че са широко прокламираните протести срещу избора на Иван Гешев, които се очаква да се проведат на 10 и 12 септември 2019 година. Най-страшното според мен е че тези хора плащат хиляди левове на обикновени граждани с цел да радикализират тези протести, което дори може да доведе до невинни жертви. По думите на Иванчева организатори са тя, „Биволъ”, „Боец” и „Да, България”, като този на 12-и септември се плаща от Цветан Василев и Иво Прокопиев – „между 500 и 1000 лв. за радикализиране”, като „на човек ще се дават”.

  Ето какво гласят първите достигнали до мен чатове между Десислава Иванчева и баща ми Венцислав Ангелов:

   (правописът е запазен)

  Д.И.: Да тук съм

  В.А.: Мила как ще действаме. Говорили с за тях за финансиране. Не се бой трия всичко. 

  Д.И.: Значи Иво (б.р. Иво Пропокиев) ще помага в София А протеста на 10 и 12 септември!

  На нашия в Белград (б.р. Цветан Василев) е предадено за финансирането на кандидатурата ти, както и моята! Всичко ще е ок!

  Недей казва обаче на малкия! По-добре никой да не знае.

  В.А.:: Добре. Колко очакваш да получим за атаката на Гешев и кабинета?

  Д.И.: Минимум 400 хилки. За теб 40 хилки са отделени. Но изпрати от Русе хора за протеста.

  После ще уточним нещата като дойдеш. Но на никой недей казва, дори на сина ти!

  Не трябва да има издънка. Разбрахме се. Като получа отговор кога ще дойдат нещата, ще ти пиша

  В.А.:: Естествено! На живо ще те включа в петък да знаеш мила. Лека вечер

  В.А.:: Лека вечер

  Д.И.: Лека като има нещо по това време ще пиша!!

  Отношението на Иванчева към парите, демонстрирано чрез пренебрежителното “хилки”,  разкрива до каква степен този човек е свикнал на рушвети с по пет нули отзад. За голяма част от българските граждани тези 400 „хилки” се равнят на всички заработени пари в неговия съзнателен живот. И ще ви го докажа с една проста математическа сметка. Ако човек влиза в трудоспособна възраст около 20-е си години и излиза от нея около 60-е си години, то следва, че тя е с продължителност 40 години. 40 години по 12 месеца се равнят на 480 месеца полагане на труд средно в живота. Когато разделим тези 400 000 „хилки” на тези 480 месеца излиза, че човек със постоянна заплата от 833 лева ще изкара точно толкова пари през целия си живот. 

  Разговорът продължава така....

  (правописът е запазен)

  Д.И.: Но за да няма издънки! Недей казва на синовете си. Също така Иво на ДБ (б.р. Иво Пропокиев) също се включва активно!!!

  Всичко ще е шест, ще успеем да стопираме избора на Гешев.

  Нашият от Белград (б.р. Цветан Василев)  вкарва много голям ресурс за протеста, чакам да додговоря и кметските избори да налеее лв за гласове!

  В.А.: Хи Хи Хи ще падат глави. Ще уточним само от къде ще взема ресурса.

  Не се притеснявай Единият ми син бачка по корабите А Данчо (б.р. Аз, Йордан Бонев) е под контрол. Никой нищо няма да разбере

  Непосредствено преди излъчването на живото включване между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов - Чикагото във социалната мрежа „Фейсбук” между тях отново се води комуникация.

  Д.И.: Венци исках да обсъдим сега нещата, защото

  След живото предаване в 21 вече няма да е безопасно тук!

  В.А.: Да мила и аз така мисля!!!

  Имаме ли информация за финансирането

  От Цецо ((б.р. Цветан Василев)

  ????

  Д.И.: Да и е много доволен!

  Офертата скача на 100 бона, ще ти даде информация за Гешев и компания. Също иска да помагаш за протестите на 10.09 и на 12.09.

  В.А.: Добре мила. По колко лева да давам на човек за протеста

  И структурата как да бъде

  Д.И.: На 10  човека

  1 кординатор, 50 лв на човек. Ти реално получаваш 75 лв и 25 лв са за теб. Колкото успееш. Важното е да има масовост на 10.09 и на 12.09 за да не може Гешев да стане гл.прокурор.

  И след това протеста ще се насочи за Оставка на ББ.

  Цецо (б.р. Цветан Василев)  и Иво (б.р. Иво Пропокиев) така искат. Той предаде всички ни като стана Комбина на Пеевски.

  Днес последно пиши тук!

  В.А.: Всичко ще изтрия, спокойна бъди. Ама как да бъда сигурен? Кой ще го донесе!

  Искам да си честна! Както аз съм честен. Бивол Боец с нас ли са.

  Д.И.: Венци, сега ще те светна. Аз  предавам информацията на адвоката на нашия в Белград (б.р. Цветан Василев). Той получава парите в Варна или Русе. До 10.09 ги имаш.

  Бивол и Боец са също към Цецо (б.р. Цветан Василев) но и към Прокопиев (б.р. Иво Прокопиев) .

  Цецо (б.р. Цветан Василев) и Иво (б.р. Иво Прокопиев) си делят разхода за бивол и Боец. Не се притеснявай за нищо.

  Няколко дни по-късно се сдобивам с комуникация, водена в приложението „Signal” отново между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов- Чикагото.

  (правописът е запазен)

  Д.И.: За парите вече те на протеста ще им бъде казано къде ще си получават парите

   В.А.: Добре мила

   Парите кога

   Д.И.: Тази седмица трябва да ти пишат Венци. Цецо ( налива много лев в протестите през септември. Ще победим

   В.А.: Дано

   

  Тук имаме комуникация отново между Десислава Иванчева и баща ми Венцислав Ангелов, в която тя признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България” Христо Иванов и лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. В този разговор тя го уведомява, че ми е звъняла (Данчо съм аз Йордан Бонев), а той от своя страна и дава наставления да ми обясни „структурата на протеста и кой плаща”, както и да ме срещне с Георги Георгиев (БОЕЦ). Според баща ми дори „парите по-добре през Данчо да минават”. Тези наставления всъщност допринесоха за целите на моите журналистическо разследване, защото както сами ще се убедите от приложените материали, думите си Иванчева потвърждава многократно в лични разговори с мен самия.

  (правописът е запазен)

  Д.И.: Звънях, на Данчо днес да идва Утре в 14:00 часа ще е при мене. Днес чакам Христо Иванов (б.р ПП „Да, България”!

  Ситуацията с Биляна (има се предвид Биляна Петрова) е решена, не се ядосвай!

  В.А.: Добре мила! Телефона ми е на ремонт и за това пиши тук. След това го трием!

  Обясни на Данчо всичко. Структурата на протеста и кой плаща.

  Срещи го с Георгиев (б.р. Георги Георгиев, Сдружение „Боец”)

  И да действат! Парите по-добре през Данчо (Аз, Йордан Бонев) да минават!

  Д.И.: Добре, ще му кажа всичко утре! И ще им уредя среща с Георги от Боец. Мисля, че твоите пари ще ги получиш чрез Георги!

  Ще му кажа за Данчо. Няма време ти намери ли хора за 10 и 12!

  В.А.: Да, естествено! Аз ще подготвя Данчо! Ти си върши задачите мила!

  Добре Венци, до после!!!

  По време на поредицата от срещи аз започнах да задавам контролни въпросни с цел достигане до обективната истината. Бях твърдо решен да разбера цялата мръсна схема, кой зад кого стой, кои са финансовите потоци, колко хора са замесени във всичко това и всъщност чии поръчки изпълняват и срещу какъв размер на заплащане. Поради тази причина участниците в организацията и най-вече основният такъв Десислава Иванчева започнаха основателно да се съмняват в моята „добронамереност” спрямо тях. Малко по-малко започнаха да не ме допускат до организираните между тях срещи.

  (правописът е запазен)

   Д.И.: Венци, кажи на Данчо, че не искам да идва.

  Хората на Христо Иванов (б.р ПП „Да, България”)

  Ме посъветваха, че той има много лошо име през 2013 и 2014!!! Аз нямам нищо против но. Няма смисъл за момента от такъв негатив.

  В.А.: Добре, ще му кажа да не търси пари.

  Така е той е пробит. Не може да участва в тази кауза.

  За промяна. Аз кога да очаквам обаждане

  ..........................................

   Д.И.: Иначе е добро момче, като има помага

  Така, Венци ти подготви ли хората за 10 и 12 ??

  На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо (б.р. Цветан Василев)!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!!

  От там ше получиш финанси за превоза на автобусите!

   В.А.: Идеално, мила! Идеално!!! Не се безпокой за Данчо! Пред него никой няма показва, че имам пари. Ти ми каза още минали понеделник да бъде махнат!!!

  В този разговор за пореден път се подчертава, че финансирането е от Цветан Василев, като вече имаме ясни признаци, които разкриват за кое лице става въпрос –  „На 07.09 ще имаме финансирането от Цецо!!! Ти ще отидеш при счетоводителя на Дунарит!! От там ще получиш финанси за превоза на автобусите”.

  По време на провежданите срещи, на които присъствах отново в дома на Десислава Иванчева, аз обаче продължих да настоявам да разбера истината лично от тях, категорично исках да чуя думите, които прочетох в чатовете от самата нея. Целта ми беше да ги запиша и да покажа на обществеността истинското лице на тези хора. Бях готов на всичко, за да разоблича тази престъпна групировка. Поради тази причина започнаха да ми се включват замесени хора с цел да ме „укротят”, като например баща ми Венцислав Ангелов – Чикагото.

  (правописът е запазен)

  В.А: Данчо моля те не викай. Не може всичко да

  Да знаеш за твое добро е

  Мисли че я записваш

  Питаш много!

  Второ знаеш какво име имаш ти! Бил си с Петното, имаш негатив

  Й.Б: Ей оъношение, разбирам че има събрание в тях!

  Записването от тебе е тръгнала

  В.А: Само задаваш въпроси кое как. Дали Цецо Василев плаща (б.р Цветан Василев). Да плаща и Цецо (б.р Цветан Василев) и Прокопиев (б.р. Иво Прокопиев). Там се слуша във тях. Защо питаш. Помагай.

  За подписите ние ще ти платим!!!!!!

  Другото го остави на мене. Успокои ли се вече!

  Кой плаща.....

  Изтрий чата

   Й.Б: Абе ей ще откача

  Големи филми набиваш

  Ей

  В.А: Спокойно ти помагай за подписите, тя ще изпраща човек да ги взема

  На 12 протеста ще се радикализира! Ще свалим Гешев, Бойко и Цацаров

  Изтрий чата

  След като многократно бях уведомяван, че най-важното е да осигуря хора на организирания на 12 септември протест и след като многократно ми бе казано, че на тези хора ще бъде платено, аз реших да настоявам до последно да разбера откъде идва финансирането и за пореден път да потвърдя пред обществеността, че основни спонсори са Цветан Василев и Иво Прокопиев.

  Ето какво казва и самата Десислава Иванчева в тази връзка

  (правописът е запазен)

  Д.И: Имам събрание не идвай в нас!

  Направо в 1

  На Сердика!

  Аз: Добре

  .............................................................

  Аз: Ти базикаш ли се с мене!!!

  Наистина за голям балък ме взе!

  Събирайте си подписите

  Сами

  Д.И: Данчо! Говорих с баща ти. Реших тук да ти кажа цялата операция. След това изтрий чата.

  На 12 Цецо Василев (б.р. Цветан Василев) и Прокопиев (б.р Иво Прокопиев) плащат протеста! Между 500 и 1000 лева за радикализиране

  На човек ще се дават!

  Няма как да ти го кажа във нас, защото имам съмнения че се слуша всичко!

  Аз: С откъде да съм сигурен, че ако закарам хора ще се плати!!!

  Искам да знам структурата на протеста

  Кой е с нас!

  Д.И: Бивол, Боец, Да, България!

  На самия протест ще се плаща, на ухо ще се казва след протеста от къде да вземат парите. Но това в нас (б.р. домът и в ж.к. „Младост”) не го говоря

  Не идвай Данчо нямам време!!!!!

  Аз: Ти се базикаш с мене. Ела в 10 после не идвай. То тук е по опасно като пишете бе!!!

  По време на редицата проведени срещи в дома на Десислава Иванчева, както и личните ми срещи с баща ми Венцислав Ангелов всички изнесени твърдения в посочените по-горе тайни чатове бяха потвърдени, което бе и основната ми цел. Това е видно от приложените към настоящия сигнал звукозаписи и видеозаписи.

  Приложените звукови и видео файлове ще изнеса в сигнала и под формата на текст.

  Запис I

  В.А.: Днес ще обясня много точно каква е моята тактика, моята тактика е тя да успее на тези избори да покаже отново, че е фактор. Защото тя когато е кмет, те са длъжни да й изменят мярката - от “домашен арест” на “под гаранция”. И може да встъпи в длъжност, тъй като не е лишена от свобода, не е с влязла сила присъда на последна инстанция. Последната инстанция нейната е ВКС. Това ще се случи чак догодина - май месец. Тя ще успее и тогава вече ВКС като кмет, като разобличиш корупционни практики, няма да я пипнат, защото става вече политическо осъждане 

  Аз: Аз имам въпрос, значи сега започваш да ги атакуваш с Фейсбука, твоята цел е да се противопоставиш Гешев да стане главен прокурор? 

  Д.И: Да!

  В.А: Да, естествено, защото Гешев беше много голяма фактор в нейното осъждане. 

  Й.Б: Значи ако Гешев не стане главен прокурор, следователно пада и Кабинета? 

  В.А: Абсолютно! 

  Д.И: Така очакваме, да!

  Запис II

  Част I – Белият автобус 

  Й.Б: Тези примерно където са на протеста Боец, Бивол те са съвсем други, проевропейци, дясномислещи хора

  Д.И: Готини са! 

  Й.Б: Аз на Боец-а честно да ти кажа не им знам идеологията, те за какво се борят? 

  Д.И: Бутаме и мачкаме правителството и превземаме Народното събрание и обявяваме Велико Народно събрание 

  Й.Б: Това е целта значи? 

  Д.И: Да, примерно! Както и българите в чужбина, както и още други са на този принцип...(не се разбира). Като не става законово... Те искат нещо като когато е било това с белия автобус пред “Александър Невски”

  Й.Б: С белия автобус да направят нещо?

  Д.И: Да, да се влиза вътре в Народното събрание и такива неща. Революция попринцип така се прави

  Й.Б: Само да излизате и да викате “Долу Гешев” нищо няма да стане

  Д.И: Да, прав си, така е. 

  Запис II

  Част I – Протести - 10-12 септември 

  Й.Б: Сега за този протест да помагам ли, да идват мои момчета? 

  Д.И: Да бе правим масово протести. Значи на 10-и със сигурност ще положа изключителни усилия да го направя, защото е за право и справедливост. Значи тоя марш за право и справедливост е за оставката на Гешев и за (не се разбира). Значи колкото повече хора, по-добре за всички нас. В Ловеч се договориха, в Добрич се договориха, малко ще ни трябва време първо да си оправя тука моите си неща и...

  Й.Б: Значи от Добри и от Ловеч хора ще има? 

  Д.И: Ами не, не знам дали взех правилно решение - реших, че е по-добре и в различните градове хора да св съберат, защото няма да смогна с разходите по транспорта. Пък и е хубаво да се види, че не става дума само за софиянци, а за цяла България. Нали Варна и Пловдив отделно ще си (не се разбира), те си знаят за организацията. Няма време да говоря, като му дойде времето ще говоря. Трябва и в Русе да се направи. 

  За разлика от останалите два, които са лични разговори между мен и Десислава Иванчева, този трети поред запис е разговор личен между мен и баща ми Венцислав Ангелов, проведен в Русе.

  Запис III

  В.А. (баща ми): Имало заговор, имало спусната оферта да ме ликвидират физически, Бойко я спуснал, обаче явно след като са уведомили звеното зад контрол на всички специални служби, че ако падне главата ми, пада й неговата. Той затова оттегля всичко. Това са хората на Цветан Василев.

  Искам информация за убийството на Викито, за Хитрино и Нови Искър. Казаха ми, че всичко ще ми дадат. Другото чакаме, да видим дали нещо ще се случи. На теб са ти обещали НПО-то, но шапката не ти е от тиквата, няма нищо общо. Ти знаеш ли го туй нещо - не! Той като ти каза има оферта, как ти скочи бе, какво ти каза точно?

  АЗ: Каза, че има оферта 2 млн лв, казаха, че ще има договорка, това ми казаха

  В.А. (баща ми): Ама казаха ли ти от коя страна ще има договорка

  АЗ: От неговата уж

  В.А. (баща ми):  От кого?

   АЗ: От Бойко, от кой

  В.А. (баща ми):  Кой ти каза?

  АЗ: Стойчо, кой, после от отдръпна, после ми казаха за записа дето е Цветан Василев, после се отказаха, после си направиха профили и починаха да ти пишат

  В.А. (баща ми): Искам да те питам нещо как си мислиш, че офертата идва от гнусотията (б.р. вероятно се визира Бойко Борисов) при положение, че аз после почвам да го бия и да вадя информация за убийството на тая. И точно преди местните избори да има тука икономически ресурс да го смачкам. При  положение, че договорката е, че прехвърля всички гласове на ВМРО. То няма логика, антилогично е всичко, което ми поднасяш като информация.

  АЗ: На мен това ми се казва бе баща ми

  В.А. (баща ми): Искам точно да ми предадеш каква беше дискусията вчера, как се свързаха с тебе, какво ти казаха  

  АЗ: Самички се свързаха по „Телеграм”, казаха кажи на баща ти, че искам да говорим с него от фалшив профил

   В.А. (баща ми): Ти каза ли, че аз съм бесен

  АЗ: Казал съм, че не иска да ви чува и вижда, предал съм, че приключваш отношения

  В.А. (баща ми): Всичко е било тест! Никога в схемата изобщо не е влизал Боко, няма такава схема изобщо. Записът е било тест. Аз няма как да направя такъв запис. Защото аз му казах точно и ясно за Иванчева. Иванчева е под техен контрол.

  АЗ: Тези хора към кого са

  В.А. (баща ми): Към Цветан Василев

  Искам да си смениш фейса, да ходиш с нормални панталони, не искам да ходиш като изпаднал германец, слагай си коланче, всичко прави впечатление, възлагат ти отговорна функция, ти скачаш на цялото статукво 

  Значи финансирането идва от Цветан Василев. И твоето НПО идва от там. Щом скачаш на БСП, ГЕРБ, ДПС.. той е срещу всички. Той играе ва банк. Обяснявам ти много просто нещата, слушай внимателно - аз, той, Иванчева - това сме хора ударени от системата, единствено аз попаднах в затвора, на него му предстои минимум 20 години, да не и 30, Иванчева вече е ушита, така че ние тримата сме с една съдба, разбираш ли?

  Той няма друг вариант, той трябва да играе ва банк. С него се работи на божествена основа, той казва така - имаше заговор за твоето убийство, на никой не му се върза и беше оттеглена офертата, в монета Боко контролира изцяло ГДБОП с ония мръсник, където се появи по БТВ и говори като него. Но тепърва ще имат информация, викат ние не можем да те пазим, щото ти си много опасен. Значи началниците, които са на ББ знаят, че Гешев трябва да падне задължително. Аз им казах на 6-и ще говорим, имаме среща в Букурещ. Ти се занимаваш единствено и само с НПО-то. Повече не се ръчкаш, не питаш, не разпитваш нищо. 

  АЗ: Финансирането кога ще дойде?

   В.А. (баща ми): След 6-и ще видим. Чакам датата 6-и! 

   Първоначално дискусията започна те ми скочиха много с фалшивия женски профил - при нас има разпореждане да Ви пуснем финансиране в рамките на 50 млн. Така ми скочиха. И аз казах тука дискусията приключва, вече лице в лице. И те изтриха профилите и изчезнаха. Заличиха тоя текст.

  Ти като му каза баща ми не иска да има нищо общо тъй тъй тъй ?

   АЗ: Той не искам да говоря, прехвърляй нещата.

   В.А. (баща ми): Кога стана?

   АЗ: Снощи. 

   В.А. (баща ми):

   Каква беше тая схема с израелското посолство - така че се образува един много голям триъгълник в момента. 

   АЗ: Ти получиш ли финансиране, трябва да се намесиш на протеста.

    В.А. (баща ми): Задължително!

   Отправна точка в момента е Гешев, съборим ли Гешев, Тиквата на баня .

   АЗ: Аз съм казал, че за да има сделка, трябва Капаро. 

   В.А. (баща ми): Ако тези хора са тези, за които си мисля, знам какво да правя, всичко е в моите ръце. Ако дойде друг, ще има баланс, както Радев. 

   Значи ти като си предал за белия бус, информацията фактически стига до там. Ти каквото си предавал, всичко стига до Цветан Василев, не до ББ(б.р. Бойко Борисов) , както си мислиш. Ти не си го знаел. 

   Ако ми дадат партия, няма да съм с Иванчева. На 6-и ще има подарък. След 6-и ще говорим 

   АЗ: Внимавай да не те хванат като ти дават кеш!

   В.А. (баща ми): Аз съм таксиметров шофьор.

   Истината е, че отправна точка е Гешев, плаща се да се сваля.

   АЗ: За да бучиш срещу него, какви пари ще вземеш?

   В.А. (баща ми):  Тук не се работи на парче, аз съм си обявил цената 50 млн лв. От там започва всичко. Писаха ми така - имаме разпорежда да ви отпуснем финансиране.

   На 6-и ще стане ясно какво влиза в това. Срещата ще бъде в Букурещ. Теб те гласят за НПО-то.Теб не те касае какво правя аз - Гешев, Мешев, скачане - аз си го поемам.

   АЗ: Имаш ли пари? 

   В.А. (баща ми):  Нямам лев, Пацо утре лети, ще ми даде пари.

   АЗ: Аз очаквах Цветан Василев да е в схемата 

   В.А. (баща ми):  Откъде си очаквал, почваш да ме съмняваш, по начина по който ми говориш Капитал, Василев вече почваш... 

   АЗ: Наблюдавам медиите.

   В.А. (баща ми):   Значи Прокопиев, Цветан Василев, кои други са заедно – „Да, България”, Косев и той е с тях. Там трябва да се играе много внимателно, много тънко. Този, който ми писа, се казва Пламен Димитров. Те подават хората на Иванчева по места, създават ядро и го подават към нея. Тоя на Боец същата работата, но всичко, което е създал той, пак отива към нея заради партията.

   Аз съм ЗА да падне Гешев, защото той трябва да се отиде, противно бетонира Бойко за още 7 години, имаш ли гласен прокурор, нямаш падане. Имаш мнозинство.  

  Нагласили са ми един подарък за 06-и, от него зависи всичко.

   Ела да ти дам до нас 5 лв да си купиш едни цигари. До вкъщи. 

   Към настоящия сигнал прилагам и видеозапис, който е заснет в апартамента на Десислава Иванчева, намиращ се ж.к. Младост и в който тя изтърпява наложената и мярка за неотклонение „домашен арест”. На видеото тя отново потвърждава, че протестът на 12-и е организиран и целта е отстраняване на основния кандидат за главен прокурор Иван Гешев и „мачкане на системата”.

  Ето и какво съдържа видеозаписът:

  АЗ: Аз на моите се като трябва да им разправям за протеста на 12-и за Бойко Атанасов ли трябва да викат?

   Д.И: Против Гешев, трябва да свалим Гешев, пък кой ще дойде дето се казва няма значение. Е, има значение, естествено.

   АЗ: Смисъл той Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?

   Д.И: Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки, аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм и идеалист, малко съм и ку-ку.

   Говори по телефона....

   АЗ: Не бе аз като цяло да им обяснявам структурата за Гешев, за какво са.

   Д.И.: Да, трябва да са наясно за какво са там, за да не стане като с циганите, вие за какво сте тука, ми де да знам (смее се).

   Това, което знам и което съм се разбрала, е че по принцип е да бутаме системата, нали, но основно е да се махне Гешев. На тази група, която е на 12-и, им е разрешено всичко, смисъл както дойдат нещата.

   АЗ: Смисъл падане на Гешев, на Кабинета?

   Д.И.: Да, но най-вече на Прокуратурата, на Гешев и следователно те хората искат, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и т.н. Аз мога да ти дам против Гешев едни такива цветни сме направили , на миналия протест бяха (търси ги в телефона си) или от Фейсбук можеш да си ги вземеш, на предишния протест ги бяхме качили. На „Да, България” са жълто и електрик, нашите са зелен.

   АЗ: Те и „Да, България” излизат?

   Д.И: Да, но те ще бъдат на 10-и.

    След като многократно настоявах в последните дни лично да ми бъде обяснено как  ще  се извърши плащането, Десислава Иванчева ме пренасочи към Георги Георгиев от Сдружение „Боец”, който по думите й трябваше да ми обясни всичко. Докато събирахме подписи пред НДК и след като попитах мога ли да бъда сигурен, че на момчетата, които уж ще доведа, ще бъде платено, тя се обади на въпросния Георгиев, за да ни определи среща.

   Ето и какво гласи направеният от мен звукозапис:

   Аз: Въпросът е тези момчета питата дали ще им бъде платено за това нещо.

   Д.И: Да, аз ще ги запозная лично преди самото мероприятие, вие ми кажете, вие ми кажете.

   Аз: Аз ще им кажа, че се потвърждава това нещо, защото те викат съмняваме се.

   Д.И: Е, не, как, на 12-и, ето сега ще говоря с Жоро (б.р. Георги Георгиев, Сдружение „Боец”)..... Само да видя как съм го записала – Боец или Жоро. А, ето го

   Набира го по телефона....

   Д.И: Ало, ало.... ще съм кратичка, че тук събирам подписи, да те помоля, на 12-и живот и здраве ще и вероятно мен ще ме пуснах в 5 часа, но ще те звънна утре като с тях си говорим, в 5 часа да ги посрещнеш и да ги видиш.

   Г.Г: не се разбира

   Д.И: Ами ти утре вечерта, ако можеш, например  да дойдеш в 8 часа на Ариана, аз мога да им кажа в 8 часа. А?

   Г.Г: не се разбира

   Д.И: Добре! Ама трябва повече време да ми дадеш,  за да мога да ги поканя и директно да ви запозная  и да си размените контактите.

   Г.Г: не се разбира

   Д.И: А понеделник вечерта трябва да дойдеш до „Младост” обаче, защото  ние с Били ще сме там, от 4 до 8 ще сме там, може да минеш оттам и ще ви запозная, ти ще ми кажеш от 4 до 8 в колко часа, за да не висят през цялото време.

   Г.Г: не се разбира

   Д.И: Добре. Договорихме се. Айде чао. Дотогава.

  Д.И: не се разбира... разбираме се за понеделник в....

   АЗ: Не бе аз ще им кажа, че каквото сме си писали и говорили за 12-и се потвърждава.

   Д.И.: Да!

   Д.И.:  А сега искаш ли да се снимаме?

   АЗ: Айде да се снимаме.

  Ето я и снимката (вж снимка на корицата)

  Веднага след като качих снимката в публичното пространство, във фейсбук страницата „Колажи и карикатури”, която има над 30 000 последователи се появи следната публикация

  Малко по-късно имах отново разговор с  Десислава Иванчева във Фейсбук, в който аз попитах какво се случва със срещата с Георгиев от Боец и ще се осъществи ли тя. Ето какво гласеше той:

  Д.И: Не не става решили сме го, няма да се виждаш нито с мен нито с Георгиев!

   Днешната снимка където пуснаха Демократична България !

   Променя всичко!

   Недей ми звъня и недей звъня на мене! Покрий се и се прибирай

   Не можем да те включим в системата! Ще изпокараш Иво (б.р Иво Прокопиев) и Цецо (б.р. Цветан Василев). Не ми звъни и пиши

   АЗ: Еййййййй

   

  Това е и последният разговор, който проведох с Десислава Иванчева, преди внасянето на сигнала. Той категорично доказва абсолютната симбиоза в схемите на Иво Прокопиев и Цветан Василев.

   

  Предвид всички изнесени факти и обстоятелства и предоставените към настоящия сигнал материали на запаметяващо устройство USB флаш като звукозаписи, видеозаписи и чатове, моля да бъдат предприети незабавни действия по предотвратяване на готвения опит за преврат на 12-и септември, който сам по себе си  представлява състав на престъпление съгласно разпоредбата на чл. 95 от НК, която гласи, че който с цел да бъде съборена подровена или отслабена властта в републиката участва в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна. Моля да бъде разпоредена незабавна проверка на всички замесени в тази престъпна организация лица.

  Дата: 11.09.2019; Град: София      

  С Уважение:  …………………………

                            Йордан Йордан Бонев

   

  BIG5

   

   

Оставете коментар