Неделя, 07 Юни 2020

Неделя, 23 Юни 2019 12:35

Цветанов се завръща на бяло магаре като скрит купувач на ЧЕЗ

Николай Бареков коментира в социалната мрежа връзката на Цветан Цветанов с купуването на ЧЕЗ

 

Публикации от няколко дни сочат, че низвергнатият от Борисов Цветан Цветанов се завръща в играта на бяло магаре като скрит в сянка купувач на ЧЕЗ.

Оставяме настрана бъдещите проблеми лично за Борисов. Ако Цветанов реши да реализира амбициите си за политически реваншизъм, електроразпрделителният монополист му е идеален трамплин.

Досега Цветанов имаше 1 милион служители /крепостни от администрацията по общини, държавни ведомства и местни феодали/. Те гласуваха чинно и под строй за “неговата партия”.  Партията е на Цветанов, казваше шефът му доскоро).

Сега Цв. Цв. ще си има 2,2 милиона заложници /пленници/ - крепостни по неволя - абонати на ЧЕЗ, в т.ч. жителите на столицата и държавните институции до една, МВР, министерство на отбраната и т.н.

Не ми се мисли, ако реши в пъкления си мозък да повтаря сценария от 2013 с високите зимни сметки на тока или сценария от 80-те години на миналия век с режима на тока 2:2 или 3:1!

Според мен тези сценарии вече са в ход още със замисъла да се харчи близо милиард за подобна сделка.

И все пак: Откъде са парите?

Това за чуждите банки звучи като зле прикрито пране на пари. Класическо при това. Връзките на Цветанов с купувачите от "Еврохолд" са ясни като бял ден. Покрай убийството на търновския бизнесмен Петър Христов лъснаха всички бизнес схеми на Цветанов от неговия бастион под Царевец. Убеден съм, че през офшорки и банкови сметки в чужбина Цветанов е натрупал достатъчно финансови ресурси и кеш. За него работеха половината кметове на ГЕРБ и всички местни феодали от типа на Живко Суджука от Добрич....

Не за един ЧЕЗ, ами и за едно ново КТБ има натрупан ресурс зад Цветан Цветанов. Подкрепата за него от медиите на Прокопиев и другите олигарси покрай кръга Капитал и КТБ даже не е съмнителна. Там всичко е в кеш и струва пари. А и повечето подсъдими и запорирани имат само една цел - да клатят държавата до окончателен разпад, накъдето се е засилила.

Капанът за Борисов е на път да щракне и да си чуе условията на бъдещия рекет.

А ние сме над 2 милиона мишлета, които ще плащат цената с високи сметки необосновано за ток и дори с режим на тока.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

То и сега на места системата на ЧЕЗ спира “планово” тока след полунощ и унищожава електроуредите ни.

Остава преди КЕВР и КЗК обаче да чуем прокуратурата.

Тя, прокуратурата, може да вдигне преждевременно завесата на пошлия спектакъл и да покаже зловещите актьори без маска и без грим.

Тя има ли интерес към скритите офшорки на Цветанов?

Интересува ли се от пране на пари и търговия с влияние в колосални размери?

Прокуратурата смята ли, че националната сигурност е застрашена, когато с мръсни пари политик си купува енергиен монополист с цел да преследва политически и мафиотски схеми за рекет над парламента, правителството и овладяването на държавата?

Николай Бареков, коментар във Фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 23 Юни 2019 12:35
  Партийни мравки дръзко налазиха Борисов

  Наближаващите избори и слуховете за политическото възраждане на Цветан Цветанов окуражават недоволните гербери да надигат глави

 • Неделя, 23 Юни 2019 12:35
  Цветанов благодари на бившия кмет на Видин за сутрешния си крос

  Признанието към управлението на Огнян Ценков идва след като бившият кмет обяви, че напуска ГЕРБ

 • Неделя, 23 Юни 2019 12:35
  Борисов: Арестуваният Живков го махам още в понеделник. Съжаляваме за Цветанов сега, когато прокуратурата го оневини, но „такъв беше моментът“

  "В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекции по Черноморието.

  Той припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството.

  "Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам.-министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

  Борисов обяви, че нямало да има милост за никого и даде пример с Цветан Цветанов: "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът".

Оставете коментар