Неделя, 21 Юли 2019
Петък, 05 Юли 2019 20:15

Къде е драмата?

Бойко Борисов по повод решението на БСП да се разграничи от изказване на Станишев около консултациите за ръководните постове в ЕП и ЕК (коментар от Познан): Сергей Станишев е лидерът на ПЕС и е избран от социалистите в цяла Европа. Аз не съм гласувал за него, аз съм го побеждавал на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. ... Както премиерът на Холандия бе подкрепен на европейско ниво от Тимерманс, въпреки че са от различни партии, така и аз подкрепих Станишев. Къде е драмата? Той ми каза едно "Благодаря". ... Ти разбираш ли за какви хора става въпрос? Тези, които претендират, че искат да ходят в Европа. Виждате тук как се отнасяме един с друг – с приятелство, с уважение.

Сергей Станишев в отговор пред bTV: Всички знаят, че аз съм политикът, който е водил най-много битки с Бойко Борисов. Не кавги, а политически противопоставяния и по същество. Господин Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес и очаквано от българските граждани. Мисля, че хората достатъчно добре оцениха това негово поведение, както и това, че ЕС ми оказа такава чест.

Стоян Мирчев, БСП, в парламента: Ние не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че е г-н Борисов е държавник. Г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Нинова към Борисов: Страх лозе пази, но е късно за пазача

  Лидерът на БСП коментира в социалната мрежа заявлението на премиера Бойко Борисов, че България ще подкрепи Лаура Кьовеши за главен прокурор на ЕС

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Борисов: България ще подкрепи румънката Кьовеши за европейски главен прокурор

  България ще гласува за избирането на румънката Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Подкрепата за румънската прокурорка е обещана от премиера Бойко Борисов пред Людовик Орбан, председател на Националната либерална партия на Румъния.

  НЛП е румънската дясна партия, която си води сестринска на ГЕРБ и членува в ЕНП. Борисов и Орбан са обсъждали подкрепата за Кьовеши, срещу която се бори румънското социалистическо правителство, още в края на юни при среща на двамата в София. В телефонен разговор миналата седмица българският премиер е потвърдил подкрепата си за румънката.

  "Кьовеши има нашата подкрепа за поста, просто при определянето на хора за високите европейски позиции не е нужно да се говори предварително, както обикновено правят от опозицията", казва Борисов пред "24 часа". От правителствената пресслужба потвърждават информацията.

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Микровълнови печки, откраднати милиони и пълно безхаберие

  Владимир Береану коментира реакцията на управляващите след изтичането на данни от НАП

   

Оставете коментар