Сряда, 05 Август 2020

Петък, 05 Юли 2019 20:15

Къде е драмата?

Бойко Борисов по повод решението на БСП да се разграничи от изказване на Станишев около консултациите за ръководните постове в ЕП и ЕК (коментар от Познан): Сергей Станишев е лидерът на ПЕС и е избран от социалистите в цяла Европа. Аз не съм гласувал за него, аз съм го побеждавал на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. ... Както премиерът на Холандия бе подкрепен на европейско ниво от Тимерманс, въпреки че са от различни партии, така и аз подкрепих Станишев. Къде е драмата? Той ми каза едно "Благодаря". ... Ти разбираш ли за какви хора става въпрос? Тези, които претендират, че искат да ходят в Европа. Виждате тук как се отнасяме един с друг – с приятелство, с уважение.

Сергей Станишев в отговор пред bTV: Всички знаят, че аз съм политикът, който е водил най-много битки с Бойко Борисов. Не кавги, а политически противопоставяния и по същество. Господин Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес и очаквано от българските граждани. Мисля, че хората достатъчно добре оцениха това негово поведение, както и това, че ЕС ми оказа такава чест.

Стоян Мирчев, БСП, в парламента: Ние не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че е г-н Борисов е държавник. Г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Румен Гечев: Действията на управляващите са панически акт

  „Винаги, когато се намира на тясно политически, г-н Борисов прибягва до тази мярка на отварянето на чувала“, коментира Гечев

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Вигенин: Подкрепям Корнелия Нинова за втори мандат като председател на БСП

  Във видеобръщение народният представител от БСП Кристиян Вигенин заяви подкрепата си за  кандидатурата на Корнелия Нинова на предстоящия вот за избор на председател на БСП.

 • Петък, 05 Юли 2019 20:15
  Борисов: Не ни е страх от служебно правителство, готов съм с варианти, включително и да си тръгна

  Партия ГЕРБ провежда Национална конференция в "София Тех Парк".

  Конференцията беше открита от кмета на Враца Калин Каменов, а към присъстващите се обърна председателят на СДС Румен Христов, който призова за мобилизация, за да може десницата отново да спечели изборите - било те редовни, било извънредни.

  Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отчете успехите на правителството, но призна, че усеща напрежение в обществото, предава БНР.

  Най-лесно е да ни обвиняват за назначаването на главния прокурор, но не моя подпис стои на указа на президента Радев, каза още премиерът.

Оставете коментар