Вторник, 29 Септември 2020

Петък, 05 Юли 2019 20:15

Къде е драмата?

Бойко Борисов по повод решението на БСП да се разграничи от изказване на Станишев около консултациите за ръководните постове в ЕП и ЕК (коментар от Познан): Сергей Станишев е лидерът на ПЕС и е избран от социалистите в цяла Европа. Аз не съм гласувал за него, аз съм го побеждавал на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. ... Както премиерът на Холандия бе подкрепен на европейско ниво от Тимерманс, въпреки че са от различни партии, така и аз подкрепих Станишев. Къде е драмата? Той ми каза едно "Благодаря". ... Ти разбираш ли за какви хора става въпрос? Тези, които претендират, че искат да ходят в Европа. Виждате тук как се отнасяме един с друг – с приятелство, с уважение.

Сергей Станишев в отговор пред bTV: Всички знаят, че аз съм политикът, който е водил най-много битки с Бойко Борисов. Не кавги, а политически противопоставяния и по същество. Господин Борисов в дадения случай действаше, изхождайки от националния интерес и очаквано от българските граждани. Мисля, че хората достатъчно добре оцениха това негово поведение, както и това, че ЕС ми оказа такава чест.

Стоян Мирчев, БСП, в парламента: Ние не можем да се съгласим с думите на г-н Станишев, че е г-н Борисов е държавник. Г-н Борисов за нас е провален политик и води България към дъното.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар