Четвъртък, 06 Август 2020

Вторник, 16 Юли 2019 11:25

Повече от атаката на белите хакери ме плашат умозаключенията на МВР

Александър Симов: Ако утре аз си направя руска електронна поща с името на Младен Маринов, това вкарва ли министъра моментално в списъка на заподозрените?

 

Днес, очевидно след щателно, задълбочено, високоинтелектуално и супертехнологично разследване в рамките на 12 часа, вътрешният министър отсече: "Хакерите са руски, защото е ползван руски имейл". Гениално. Разтърсващо. Това е все едно да заключиш, че някой престъпник е италианец, защото е носил италиански обувки. А пък и всички знаем, че руските хакери (независимо, че хакнаха американските избори, предизвикаха Брекзит и тормозят съня на Мария Габриел) са алкохолизирани идиоти, които освен Путин и водка нямат нищо друго в главите си и заради това оставят очевидни следи. Силно!

Ако утре аз си направя руска електронна поща с името на Младен Маринов, това вкарва ли министъра моментално в списъка на заподозрените? А продължението на анализа - че руските хакери са овършали НАП заради сделката с F-16 вече граничи с абсурдизма на Даниил Хармс.

Подобно умозаключение е умствена катастрофа. Разбирам да сме преговаряли с руснаците за самолети и да сме предпочели друга оферта, че да има повод за отмъщение, поне елементарен, но сега поне сайтът "Фактор" цял ден ще лее конспиративни слюнки и параноична злост. 

Навремето Валери Петров много добре посочи основната причина за нашенските провали. ННН. Някой некадърник наш. Сега вече на ННН ще му викаме "руски хакери". Поезия.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар