Вторник, 10 Декември 2019
Събота, 20 Юли 2019 13:16

Микровълнови печки, откраднати милиони и пълно безхаберие

Владимир Береану коментира реакцията на управляващите след изтичането на данни от НАП

 

 

Бойко Борисов, министър-председател на България:

"Тези, сегашните хакери, могат да ни хакнат системите през микровълнови печки, те са магьосници..."

"ЦРУ и тайните служби на Путин работят на пишещи машини, не електрически, а механични, такива цак, цак, цак, за да си опазят тайните...." /представям звуков файл/.

И всичко това, защото милионите дадени за поддръжката на системата на НАП са откраднати и никога не е проведен тест за нейната сигурност.

*** ***

Финансовият министър Владислав Горанов даде любопитен пример по случая с източването на данни от НАП. Той обясни, че НАП било като да "оставиш колата си отключена и да ти я откраднат. В някои страни това било практика. Крадецът пак бил крадец, а ти не носиш отговорност за кражбата".

Хитро, Горанов, но има един проблем. В конкретния случай в колата си оставил и чанта с важни документи на няколко милиона души. В този случай ти си изцяло виновен за своите действия и загубата причинена на хората.

От неговото изказване се разбира, че шефката на НАП е в отпуск и той не е разговарял с нея, но сигурно отпуската не й е приятна, добавя невъзмутимият министър.

Скандалният случай не е довел до прекратяване на този отпуск.

Мисля, че оставката и на двамата е задължителна, поне в нормална Европейска държава.

Владимир Береану, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 20 Юли 2019 13:16
  Посланикът на Турция Н.Пр. д-р Хасан Улусой пред BIG5: Борисов и Ердоган действително са добри приятели

  Имаме една турска мъдрост, че „човек най-добре го познава неговият съсед”. Като резултат на това разбиране се формират и нашите взаимоотношения. Чувствам се наистина късметлия, че мандатът ми в България се случи точно в период на възход на тези добри взаимоотношения, подчерта пред BIG5 посланикът на Турция у нас. Той коментира свободата на медиите в Турция, както и възможностите за съвместното производство на отбранителна техника, военни машини и боеприпаси. „Тази сфера може да бъде много добре разработена. Бихме могли да засилим съвместното производство на военната техника и да продаваме на трети страни. Това е много перспективно и смятам, че бихме могли да развием тази ниша. Това са тенденции, които за в бъдеще биха могли да се реализират”, подчерта в интервюто си за BIG5 пред журналистката Оля Ал-Ахмед посланикът на Турция у нас Н.Пр. д-р Хасан Улусой.

   

 • Събота, 20 Юли 2019 13:16
  Бойко Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика!

  "Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

 • Събота, 20 Юли 2019 13:16
  Политиците поздравиха студентите през социалните мрежи

  Борисов, Нинова и Караянчева отправиха пожелания за добро бъдеще 

Оставете коментар