Неделя, 27 Септември 2020

Понеделник, 22 Юли 2019 13:23

Нинова: Борисов няма позиция за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор

Представям ви официална информация за избора на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор. От мое питане в парламента до премиера Борисов се вижда, че той няма позиция.

Това написа във Фейсбук лидерът на БСП.

Решението - дали България да я подкрепи, не било в неговите правомощия. Вижте на чии крехки рамене премиерът прехвърля отговорността.

На мой въпрос до министър председателят Борисов  - По каква процедура ще бъдат излъчени делегираните за България прокурори в Европейската прокуратура и кого ще подкрепите Вие в Съвета на ЕС за главен европейски прокурор?

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Отговорът на председателят на парламента Цвета Караянчева от 18 юли 2019 г. е следният:

„ Уважаема госпожо Нинова, Разпоредбата на чл. 95, ал. 2 от Правилника за организация и дейността на Народното събрание посочва, че към министър-председателят се отправят въпроси, които се отнасят до дейността на правителството.

Поставеният от вас въпрос относно избор на делегирани за България прокурори в европейската прокуратура и европейски главен прокурор се отнася до ресора на управление на министъра на правосъдието.

Предвид горното, на основание, чл. 107, ал. 3, във връзка с чл. 95, ал. 2 от Правилника за организация дейността на Народното събрание, ви уведомявам, че въпросът би следвало да се отправи до министъра на правосъдието Данаил Кирилов.“

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 22 Юли 2019 13:23
  Бойко Борисов: Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите

  Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите, написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов

 • Понеделник, 22 Юли 2019 13:23
  Започна 50-ият конгрес на БСП (НА ЖИВО)

  Започна 50-ият конгрес на БСП. Той бе открит от лидера на партията Корнелия Нинова

  Прозвучаха химните на България и Европейския съюз и Интернационалът.

  По предложение на залата в ръководството на конгреса влязоха Сергей Станишев, Георги Пирински и кметът на Перник Станислав Владимиров.

  Предложение имаше и за Михаил Миков, но той си направи отвод.

  Начело на ръководството на конгреса е Корнелия Нинова.

  В залата са всички досегашни опоненти на Нинова - Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Красимир Янков.

  Поради  заболяване отсъства Георги Гергов.

 • Понеделник, 22 Юли 2019 13:23
  Христо Иванов разбуни десните – готви се за коалиция с ГЕРБ

  Лидерът на „Да, България“ се впусна в търсене на „нормални“ симпатизанти на управляващата партия

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното вчера вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

  Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

  „Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

  „Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

  От КОД на бившия здравен министър д-р Петър Москов, който също бе министър на Борисов, тутакси се разграничиха от изявлението на Иванов.

Оставете коментар