Събота, 30 Май 2020

Четвъртък, 05 Септември 2019 10:54

„Когато банките фалират, тези, които гладуват, рядко са банкерите“

Тони Филипов, д-р по повод масовото вдигате на таксите от страна на банките, въпреки рекордната им печалба за седемте месеца на годината

Банките работят на принципа на Апостола Левски. Когато печелят, печелят само те. Когато губят – губим само ние. Е, при Апостола май не беше така, но при банките е така. Както казва Тери Пратчет, „когато банките фалират, тези, които гладуват, рядко са банкерите”. Даже бих казал, че никога не са те. Видяхме у нас доста банки да фалират, но нито един от банкерите не гладува. А на повечето от тях и внуците няма да гладуват.

Колкото и бързо да бягате, братя, системата все ще ви настигне и ще ви разгони фамилията. И нищо не можете да направите. За банките специално се сещам как можете да им отмъстите. Научих го от Стайнбек, „Улица Консервна”. „Наемаш в банката сейф, депозираш в него цяла прясна лакерда (и със скумрия може, но да не е чистена – Т.Ф.) и шест месеца те няма никакъв.” Може и с яйца. Забравяш една кора в сейфа и изчезваш.

Тони Филипов, д-р; из „Банкстери“, reduta.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:54
  Горанов: 8 инструмента за 4.5 млрд. лева в помощ на хората и бизнеса

  Изготвили сме презентация с обобщение на финансовите инструменти с публичен ресурс, които сме адаптирали към периода на кризата и които очакваме да ангажират, под 8 различни инструмента, 4,5 лв. ресурс в полза на малкия и средния бизнес, самонаетите и лицата, които заради кризата са в неплатен отпуск и няма да могат да полагат труд.

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:54
  БНБ утвърди проекта на банковата асоциация за разсрочване на дълговете

  Управителният съвет на Българската народна банка утвърди представения от Асоциацията на банките в България (АББ) проект на Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към банки и дъщерните им дружества - финансови институции във връзка с извънредното положение, въведено от Народното събрание на 13 март 2020 г. Това съобщават от БНБ.

 • Четвъртък, 05 Септември 2019 10:54
  Fibank представи новата Visa с дизайн на Олимпийските игри

  За първи път в България Fibank в сътрудничество с Visa започва предлагането на новите дебитни и кредитни карти Visa с дизайн, посветен на предстоящите летни Олимпийски игри в Токио 2020

  „В партньорство с Visa първи в България предлагаме на своите клиенти новите карти Visa, които са със специален дизайн на Олимпийските игри. Картите вече се издават в голямата клонова мрежа на Първа инвестиционна банка в цялата страна. Кредитните карти имат допълнителни преференциални условия за нашите клиенти“, сподели г-н Никола Бакалов – Изпълнителен директор на Fibank.

  Новите кредитни карти Visa с дизайн на Олимпийските игри се предлагат без такса годишна поддръжка за първата година и без лихва за първите 4 отчетни периода. При новите кредитни карти Visa payWave, които са безконтактни, има възможност за лимит до 50 000 лв. или тяхната равностойност в евро или щатски долари.

  От 03.02.2020 г. до 31.03.2020 г. всеки клиент на ПИБ, който е издал своята нова дебитна или кредитна карта Visa Tokyo 2020, ще участва в томбола за следните награди:

  Специална награда: пакет за двама „Олимпийски игри“, организиран от Visa и включващ пътуване до Атина, Гърция и допълнителни активности към него;

  Седмични награди: Луксозен уикенд за двама в 5-звезден хотел с включени гурме и спа процедури;

  Дневни награди: спортни аксесоари – раници Adventure Duffel Bag.

  „Visa е горд световен партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри до 2032 г. и сме щастливи, че днес заедно с Fibank можем да представим новите дебитни и кредитни карти Visa със специален дизайн на Олимпийските игри. Създадени, за да изтъкнат и прославят духа на спортистите от България на Олимпийските игри в Токио 2020, картите, които се издават от днес, са резултат от трайното ни партньорство и ангажимент да съдействаме на нашите клиенти да бъдат иновативни“, каза Севдалина Василева – Генерален Мениджър на VISA за България, Гърция и Кипър.

  Резултат с изображение за „Fibank представя новата Visa с дизайн на Олимпийските игри“

  Резултат с изображение за „Fibank представя новата Visa с дизайн на Олимпийските игри“

Оставете коментар