Понеделник, 23 Септември 2019
Четвъртък, 12 Септември 2019 15:16

Румен Петков: Изтъкнатият руски шпион Мони Паси съсипа американските и британски служби

За изнасяне на класифицирана информация (не знам, доколко тъпотията подлежи на такава) се носи наказателна отговорност

Изтъкнатият руски шпионин Мони Паси съсипа американските и британски служби. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по повод шпионския скандал.

„Той се оказа по-информиран от тях и назова число на руските шпиони  в България, в което услужливо не включи себе си. Всички предстоящи кадрови промени на шпионлъка на Щатите и Британия, се дължат на това, че Мони изнесе информация, която генерално се разминава с тяхната. Не е нужно да си много тъп, за да говориш такива работи, достатъчно е да носиш червени маратонки. Съболезнования на колегите от Щатите и Британия, които разчитат на хора, които се смеят без да знаят защо“, посочва още лидерът на АБВ.

За изнасяне на класифицирана информация (не знам, доколко тъпотията подлежи на такава) се носи наказателна отговорност, допълни Румен Петков.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 15:16
  Ренета Инджова: Русофилите ще получат самочувствие от шпионския скандал

  Бившият премиер на България коментира актуалните обществено-политически теми и въпроси у нас в студиото на БНТ

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 15:16
  Маккартизмът ли се завръща в България?

  Маккартизмът е тъмен период в историята на САЩ. Свързан е с шпиономания, със съдебни репресии и цензура, с масово следене и подслушване, с прекършването на съдбите на хиляди интелектуалци само по подозрение в симпатии към комунистическия идеал и Съветския съюз.

 • Четвъртък, 12 Септември 2019 15:16
  Александър Симов: Соломон Паси напълно е “изплискал легена"

  Българският език е пълен с експресивни изражения за състоянието в което един човек напълно пропада в бездните на лудостта - смахнат, излудял, чалнат, изтрещял, побъркан, шантав, изкукал, превъртял, изплискал легена, със скъсани жички...

Оставете коментар