Четвъртък, 28 Май 2020

Неделя, 06 Октомври 2019 13:16

От “колониалната администрация” искат техен си Гешев за техните си интереси

Случаят с Джок Полфрийман е по-голям от самия Полфрийман, това е тестът дали инвестицията на Големия брат вече се изплаща, пише в коментар във Фейсбук Юлия Ал-Хаким

“Колониалната администрация” не се интересува как правосъдието третира българските граждани.

Топ интерес за тях е техните граждани и техните интереси да бъдат защитени от българската съдебна система.

Целта на всички реформи в правосъдието е те да са сигурни, че техните инвестиции и инвеститори тук ще бъдат защитени и че съдебната ни система ще работи изцяло за тях.

Те не се интересуват от Гешев, те искат техен си Гешев на поста главен прокурор за техните си интереси.

Ето защо случаят с Джок Полфрийман е по-голям от самия Полфрийман, това е тестът дали инвестицията на Големия брат вече се изплаща.

Изплаща се, както видяхме.

Няма как да не направи впечатление, че едни и същи хора у нас скачат винаги, когато става въпрос за защита на чужди интереси в България.

И за F16, и за Полфрийман, и за “Мариците”, и за ТТИП, и срещу Белене и Южен поток.

Същият тип комсомолци, които преди прехода правеха поклони на изток.

Юлия Ал-Хаким, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Октомври 2019 13:16
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

 • Неделя, 06 Октомври 2019 13:16
  ДАНС приключва с проверката на първите 14 приватизационни сделки. Прокуратурата ще прецени дали ще последват наказателно-правни действия по тях

  В петък ще стане ясен резултатът от проверката на ДАНС на първите 14 приватизационни сделки. Това съобщи в-к "24 часа" при анонса на интервю с главния прокурор Иван Гешев. Резултатите ще бъдат предадени в прокуратурата, а след това прокурорите ще им направят правен анализ и може да се очакват наказателно-правни действия по тях.

  "Първите 14 сделки са подредени в низходящ ред като се започва с продажбата на най-голям актив, а именно металургичния комбинат Кремиковци", съобщи главният прокурор Иван Гешев пред "24 часа".

  "Правен свят" напомня, че на 12 февруари 2020 година главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства. Действията обаче бяха забавени заради епидемията от коронавирус и наложените мерки във всички сфери у нас.

 • Неделя, 06 Октомври 2019 13:16
  Румен Петков: Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам. Страната ни заема последните места във всички сектори. Това е оценката за управлението през последните 10 години.

  Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам, той е убийствен като квалификации и определения за социално-икономическата среда. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той определи като груба и цинична лъжа част от коментарите по отношение на документа, според които скоро мониторингът за напредъка на България ще бъде свален. Това не само, че не е вярно, но съдържанието на доклада е убийствено за редица сектори, посочи Петков.   

  „В средствата за масова информация се разгоря един измислен дебат дали Комисията е решила да продължи Механизма за наблюдение на реформите в правосъдната система на България или този механизъм е отпаднал. От текста на доклада е съвършено ясно, че такъв въпрос не съществува. Цитирам конкретно параграф 31 от доклада: „в рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България“.

Оставете коментар