Петък, 18 Октомври 2019
Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14

Румен Петков: Сделката за F-16 не е никакъв лобизъм, а грозен слугинаж

 „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви лидерът на АБВ

„Изцяло споделям позицията на премиера Бойко Борисов, че при плащането на самолетите F-16, не е имало лобизъм. Разбира се, че нямаше лобизъм. Имаше грозен, просташки слугинаж от страна на българското правителство към САЩ“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков след участието на Бойко Борисов на годишната бизнес закуска, организирана от Американска търговска камара, където премиерът заяви, че съпротивата срещу сделката за F-16 била „яростна и подла“ (вж тук).

„Този слугинаж има унизителни параметри, защото Щатите не са лобирали. Те просто изпратиха помощника за зам.- държавния си секретар, който дойде и разпореди да платим F-16, които ще получим незнайно кога“, посочи Румен Петков.

„Тогава всички международни анализатори бяха втрещени от антидържавния подход на българското правителство, което до ден днешен не отговаря на следните въпроси:

- Колко ще струва издръжката на сегашната ни военна техника, докато получим новите самолети?

- Защо правителството лъже българския народ за цената на въпросните самолети F-16, като не включват в нея ДДС?

- Защо правителството лъже българския народ как ще бъдат обслужвани самолетите и колко допълнителни разходи ще имаме в следствие на това?

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Защо управляващите лъжат българския народ и военновъздушните ни сили за военното оборудване, което ще получим, заедно със самолетите F-16?

- Има ли другаде в сета заплащане на милиарди срещу липсата на всякакви гаранции, че ще получим тези неизпитани самолети?

- Ако с тези самолети загинат наши пилоти, то тогава кой носи отговорността? Защото тогава Каракачанов вероятно ще е обект на приключило разследване и ще е „на сигурно“ място, а Борисов вече ще е господин Никой.

На тези въпроси АБВ има един отговор: „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви Румен Петков.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  Борисов: Безспорно има страх от разширяването на ЕС

  Приемът на Албания и Северна Македония бил само отложен, смята премиерът

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  Борисов скастри Плевнелиев: Да спре да притиска Фолксваген, това вече не работи!

  “Фолксваген” е частна компания, която си взема своите решения къде и как да инвестира. Подготвихме се и влязохме в първата двойка на държавите, от които избира “Фолксваген”. Контрапродуктивен е вече натискът, който им прилагаме.”

 • Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14
  Румен Петков: Расизмът в България е институализиран и вината е на правителството. Институциите със своето бездействие са основният фактор в налагането на омразата

  Да излезем и да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно, защото той е институализиран, основната вина за расистките скандали е в правителството. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка със създалото се напрежение след мача България – Англия.

  Румен Петков посочи, че основната вина е в институциите, защото със своето бездействие те са основният фактор в налагането на омразата.

  „Месец в английските средства за масова информация, английски спортни фактори, институции предупреждаваха, че в София на Стадион „Васил Левски“ ще има расистки ексцесии. Месеци наред беше нагнетявано това напрежение. Тази част от английския аспект на събитието на бива да бъде подминавана. Голямата част от английската агитка се държа естествено: дойдоха, изпонапиха се, сбиха се, един, за съжаление, почина. Цветът на кожата няма никакво значение, след като хулиганства и в неадекватно състояние, мястото му е в ареста. Аз не разбрах за арестувани англичани. Невзимането на мерки създава впечатление, че в България виждаме две категории във футбола: гостите, които могат да безчинстват и да правят, каквото искат и другите сме ние българите“, посочи Петков.

Оставете коментар