Събота, 30 Май 2020

Сряда, 16 Октомври 2019 15:25

Плевнелиев: България е готова да плати 260 млн. евро на Фолксваген, за да дойде у нас

Източници от управителния съвет на "Фолксваген" съобщиха в началото на седмицата, че няма опасност от прекратяване на проекта в Турция, а той само ще се забави

"България подобрява параметрите на офертата си към автомобилния концерн "Фолксваген". Държавата е готова да инвестира в проекта 260 млн. евро вместо 135 млн. евро. Така заедно с терена и прилежащата инфраструктура, които българското правителство ще предостави на германския концерн, стойността на държавната помощ може да достигне около 800 млн. евро.

Можем да разширим сътрудничеството във "Фолксваген" например в различни сфери. България тепърва ще изгражда електрическа инфраструктура за електрически автомобили. Също така имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим концерна "Фолксваген"."

Росен Плевнелиев пред БНР за офертата на България към "Фолксваген"

(бел.ред. -  операцията на Турция в Сирия накара германския автомобилен гигант да спре за момента работата по проекта. Източници от управителния съвет на "Фолксваген" съобщиха в началото на седмицата, че няма опасност от прекратяване на проекта в Турция, а той само ще се забави)

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 16 Октомври 2019 15:25
  Плевнелиев скочи със смешни обвинения срещу президента Румен Радев

  БCП и Рaдeв ca винoвни, чe нямa дa пoлучим пaри oт EC. Зaрaди тях ниe нe cмe в Eврoзoнaтa и мeхaнизмa. Тoвa зaяви прeд Bulgаriа ОN АIR  Рoceн Плeвнeлиeв.

 • Сряда, 16 Октомври 2019 15:25
  2500 работници на протест в „Язаки“, работят без предпазни средства

  Искат отпуск заради опасността от коронавируса

 • Сряда, 16 Октомври 2019 15:25
  Плевнелиев се подмаза на Гешев - доволен от акциите срещу Радев и Божков

  Росен Плевнелиев бе безмилостно жесток по нашумелите проблеми в България в участие по Нова тв тази сутрин. Той даде позиция по повод ареста на Васил Божков и се изказа за СРС-тата с президента Румен Радев.

  "След като прокуратурата може да стигне до президента, значи никой не е имунизиран и тя може да стигне до всеки, който не спазва закона", категоричен е Плевнелиев. "Притеснявам се не толкова от свръхактивността или че показно се действа, а доколко тези медийни акции са подплатени по същество с доказателства, че да има справедливост. Сумите са потресаващи, но добрата новина е, че се действа, макар и късно. Стига се до най-богатите хора, които са и най-влиятелни.

  Надявам се прокуратурата да действа по правилата, а не просто да хвърля съмнения. Тези 500 милиона няма как да се изпарят, трябва да ги върнем", казва по повод укритите от Божков пари. "Проверяващите органи отдавна е трябвало да направят оценка на риска, - от къде могат да се източат пари.

Оставете коментар