Петък, 14 Август 2020

Вторник, 22 Октомври 2019 12:36

Бойко Борисов открива завод за фарове на "Мерцедес": Завод след завод строим!

Пътят Пловдив-Асеновград стана много хубав. От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Виена и Мюнхен се кара по права линия. Индустриалните зони, които изградихме са разпродадени.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нова фирмена база за производство на автомобилно осветление край Куклен. 

"Упрекван съм в добросъседството, което имам към съседните ни държави. От 1934 г. в Турция са започнали да работят с "Мерцедес". Вижте колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Само преди седмица открихме над 200 работни места в нов завод на Бош. Най-скъпото оборудване за всички електрически автомобили се пише в България, 40 човека в софийския център измислят дизайна, който работниците произвеждат, похвали се Борисов. Той изтъкна, че каквото обещава правителството, се изпълнява. 

"120 милиона лева пречелим от износ. Това е най-сладкото за една държава. Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов. Премиерът на страната допълни, че продължават да строят.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Премиерът Бойко Борисов открива днес завода за фарове на "Мерцедес" край Пловдив. Производствената база на турската компания "Одело Фарба България" ще заработи в индустриална зона „Капсида“ в Куклен. Борисов е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и посланика на Турция в България д-р Хасан Улусой.

Първата копка беше направена през лятото на 2018 г. Инвестицията, която ще се влага поетапно в три завода до 2023 г., е в размер на 40,6 милиона евро, а общият брой на наетите ще е 400 души.

Oбщaтa плoщ нa пapцeлa e 92 000 квaдpaтни мeтpa, кaтo пъpвият зaвoд e въpxy 23 000 квaдpaтни мeтpa. Дo кpaя нa 2024 гoдинa тpябвa дa бъдaт гoтoви втopият зaвoд, кaктo и пpoизвoдcтвeнa бaзa зa eлeктpoникa плюc пapк зa пoддocтaвчици.

"Одeлo Фapбa Бългapия" e чacт oт Вауrаktаrlаr Grоuр. Оcвeн "Мерцедес" сpeд ocнoвнитe му клиeнти са "Ауди", "Бентли", "Порше", "Волво" и др.

Източник: Епицентър

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар