Вторник, 31 Март 2020

Понеделник, 28 Октомври 2019 17:19

Радан Кънев с екзотично предложение: Манолова и Игнатов да се откажат от балотажа в полза на Борис Бонев

Активистът на ДБ предизвика с нелепото си предложение реакции от недоумение до подигравки в социалната мрежа и форумите

Тъй като твърдението ми, че София може да има НОВ кмет, и той да не се казва Мая Манолова, предизвика интерес, нека уточня:

Чл. 246 Ал.8 ИК (пардон - чл. 452 ал. 8 от новия ИК, малко наизуст писах) дава възможност и г-жа Манолова, и г-н Игнатов да се откажат от участие в балотажа.

В такъв случай, срещу г-жа Фандъкова ще се изправи кандидат, който може с лекота да обедини целия опозиционен вот и да стане кмет. Това е безспорният победител от първия тур г-н Бонев.

Така всички ще покажем, че наистина сме готови на жертви в името на промяната, че тя не е просто дума, платформа за партийно позициониране.

И да, г-жа Манолова няма как да вземе София - на първи тур тя просто консолидира червения електорат. Взе гласове колкото Татяна Дончева или Георги Кадиев.

Но тя все още има шанс да не бъде забравена като поредния червен кандидат, изгубил София. Може да докаже, че нейната кауза наистина е по-доброто управление на града. И за тази кауза е готова на жертви.

Радан Кънев, фейсбук

Почти веднага, след като евродепутатът публикува утопията си, заваляха и коментарите. Ето някои от тях без редакторска намеса:

Стефан Левашки - Радане, а защо не и дядо Коледа да включим?

Ivan Karakolev - Имам чувството, че това е някакъв статус на Рут Колева, само че по-дълъг

людмил желязков - Тъпотиите на Радан Кънев продължават с пълна сила Вместо да направи така всички истински десни да се обединят в ГОЛЯМА СИЛНА ДЯСНА ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ той предлага фантасмагории които никога няма да се случат Време е обикновените истински демократи да вземат действията в свои ръце Като Бонев Игнатов Зеленогорски но най вече обикновените редови демократи.

Vesselina Bozhinova - Ама Вие защо не си преотстъпихте мястото в ЕП? Само чуждият вот се преразпределя с лека ръка!

Тихомир Тодоров - Вие тотално изперкахте. Вместо да ръсите глупости след изборите, трябваше да запретнете ръкави преди тях и да поработите.

Milena Aleksieva - Радан забрави, че Мая Манолова, дет трябва да се откаже сега, написа нов кодекс през 2014 . Ма той беше зает да връша Бойко тогава, та му е простено:)

Dimitar Stoyanov - Радане, защо цитираш Изборния кодекс от 2011 г., който е отменен през 2014 г.? :/ В действащия Изборен кодекс чл. 246 дори няма осем алинеи, а има само две.

Todor Tchervenkov - Ако е за жертви, нека ДБ да се пожертва и да каже ясно и точно, че трябва да се гласува за Манолова. Лесно е да искаш жертви от другите.

Stefan Milenov Vlaev - Това ми напомня на жертвата на един евродепутат. Цяла кампания беше срещу Борисов и след изборите се "жертва" да бъде коалиция с него.

Мая Бабанска - Изведнъж всички се отказват в полза на големия победител, който е четвърти.

Antoniya Petrova - Хубав виц, благодаря.

Михаил Хаджиянев - Аз бих предложил и Фандъкова да се откаже и Джамбазки и да останат Бонев и Сидеров.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 28 Октомври 2019 17:19
  "Галъп": Румен Радев, Мая Манолова и Слави Трифонов - с най-висок рейтинг

  Политическата криза, започнала в началото на тази година, видимо засяга публичния образ на властта – правителството, парламента, министрите и т.н. Сравнението в данните за общественото мнение преди и след началните седмици на годината показва ясно по-неблагоприятни масови възприятия за текущото състояние на страната. Водната криза, скандалите, протестите и т.н. явно създават определени рискове за управлението, това показват данните от ежемесечна изследователска програма на "Галъп интернешънъл" "Политически и икономически индекс".

 • Понеделник, 28 Октомври 2019 17:19
  Манолова: Борисов да каже къде са 500 млн. лева за ремонт на 418 язовира, дадени от МС преди 18 месеца

  По Закона за достъп до обществена информация гражданската платформа на Мая Манолова е изискала от министъра на икономиката и от шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) информация за начина, по който са изразходвани целевите 500 млн. лева, които с постановление и решения на Министерския съвет са дадени на ДКК преди 18 месеца.

 • Понеделник, 28 Октомври 2019 17:19
  Мая Манолова: Над 350 000 души в страната са в условията на воден режим

  Проф. Спартак Керемидчиев: Състоянието на ВиК сектора е като запален фитил, на който са наредени бомбички, които избухват една след друга

Оставете коментар