Вторник, 21 Януари 2020
Вторник, 05 Ноември 2019 17:02

Следизборните дрънканици - инквизиция за нормалните хора

Любомир Кольовски за отминалите местни избори, но неспиращите коментари

С нетърпение очаквам денят, в който бъбрежите и празните дрънканици за отминалите местни избори ще спрат. Омръзна ми и ми додея да чета и слушам, че всички били победители, че по-малко от 5-те процента разлика между Фандъкова и Манолова били огромна, безапелационна (?!) победа на ГЕРБ и мижавото СДС, след като е ясно, че цифровото изражение на тая "огромна" разлика е само около 20 хил. гласа в двумилионна София.

Това е една пиклива победа, резултат на дежурните спекулации, машинации, измами, лъжи и фалшификации, въведени от Цветанов като наръчник на ГЕРБ за всякакви избори. Приказките, коментарите и анализите на прогербаджийските адепти по традиция се превръщат в изтезание и инквизиция за нормалните хора.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 05 Ноември 2019 17:02
  Румен Радев: Управляващите избягаха от диалога за честни избори

  Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него и то по един жизненоважен за цялото ни общество въпрос – усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до честни, прозрачни и справедливи избори.

  Това каза държавният глава Румен Радев в рамките на инициираната от него поредна среща на „Дондуков“ 2 за преодоляване на проблемите в изборния процес, съобщава пресцентърът на държавния глава.

  На срещата бяха поканени представители на изпълнителната и законодателната власт и на парламентарно представените политически сили. Отзоваха се представители на парламентарните групи на „БСП за България“ и на ДПС, както и от ръководствата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ /ГРАО/ и на Държавна агенция „Електронно управление“. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

  „Силно се надявам вчерашното „пожарно“ заседание в Народното събрание да не е стимулирано единствено от мотива да се изпревари срещата при президента и очаквам да доведе до реални резултати“, отбеляза Румен Радев.

 • Вторник, 05 Ноември 2019 17:02
  Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

  Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни

 • Вторник, 05 Ноември 2019 17:02
  Събитията на 2019: Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи

  Избори, скандали, оставки и знакови политически разводи. Сблъсъци между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. Годината беше наситена с трусове във властта. В епицентъра на най-сериозната криза се оказаха евтини апартаменти. А важни ходове и на управляващите, и на опозицията следваха стъпките на тангото.

  Апартаментгейт разтърси ГЕРБ в навечерието на евровота. В имотния сериал един след друг от политическата сцена слязоха ключови фигури, купили жилища на цени под пазарните.

  Бойко Борисов, министър-председател на Р България: И затова ме е толкова яд и ми иде да взема един чук и тераси, покриви, където има да го счупя и да го приключим.

  Премиерът жертва свои въпреки уверенията, че не са нарушили закона. Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента, а след евроизборите - и всички партийни постове.

Оставете коментар