Четвъртък, 24 Септември 2020

Петък, 15 Ноември 2019 13:50

Наказвате изрядните работници, защото сте безсилни да спрете злоупотребите

Корнелия Нинова: Тези, които работят, внасят си осигуровките дисциплинирано в държавния бюджет и в случай на заболяване имат право да получат обезщетение от собствените си пари, няма да го получат. Те ще бъдат наказани. Категорично се противопоставяме на това

Вчера на коалиционния съвет на управляващите ГЕРБ и Обединени патриоти са взети решения да не се изплаща първият ден от болничните. На първо място – това решение е взето извън рамките на официалното институционално място, Тристранният съвет.

Но не това е важното. Важни са аргументите и крайният резултат. Аргументът е, че има увеличаване на фалшивите болнични, увеличаване на разходите от държавния бюджет при тяхното плащане.

С това решение, уважаеми управляващи, вие признавате безсилието на правителството да се справи със злоупотребите с болничните листове. Вместо контрол и наказания за тези, които издават или ползват фалшиви болнични, вие наказвате изрядните работници и ги лишавате от правото да получат обезщетение.

Тези, които работят, внасят си осигуровките дисциплинирано в държавния бюджет и в случай на заболяване имат право да получат обезщетение от собствените си пари, няма да го получат. Те ще бъдат наказани. Работиш, плащаш, и когато се разболееш – не можеш да получиш обезщетението от това, което сам си платил. Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От „БСП за България“ категорично се противопоставяме на това решение. Припомням вечните ви оправдания, че в програмата на правителството е записано „това“ или „онова“.

Обръщам се към ГЕРБ и Патриотите- във вашата програма няма такова решение, но има решение за минимална пенсия от 300 лева.

Това, което е записано не изпълнявате, това, което го няма – ощетявате работниците, при това – изрядните работници. Освен че категорично ще се противопоставим при гласуване, ако това влезе в зала, призовавам всички работещи да не приемат мълчаливо, че им се отнема поредното право, да не се примиряват с това действие на правителството.

Имате нашата парламентарна и политическа подкрепа в защита на ваши основни права.

Корнелия Нинова от парламентарната трибуна за изплащането на болничните

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 15 Ноември 2019 13:50
  БСП категорично отхвърли предоставяне на 600 000 лв. на частна фирма в Столична община

  Левицата е била категорично против концесионирането на автобусни линии както в комисиите, така и в Столичния общински съвет

 • Петък, 15 Ноември 2019 13:50
  Христо Проданов: Целта на Борисов е да създаде хаос на следващите избори

  Преди 10 години румънците ни дърпаха надолу, а сега ни водят по всички показатели - това е реалната оценка за управлението на ГЕРБ

 • Петък, 15 Ноември 2019 13:50
  Борисов отново на инспекция: Експертен кабинет устройва и мен, и ГЕРБ най-много

  „Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов за шпионския скандал у нас.

  Премиерът Бойко Борисов коментира мерките за борба с коронавируса и успешната борба на правителството с кризата, за което съобщи по-рано днес и във фейсбук, по време на инспекция на строящ се път.

  „За нас е важно, че безработицата не се вдигна и е много под очакваното заради кризата ниво. Запазихме работните места на помагаме на бизнеса. За мое голямо съжаление, Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол и влизаме неподготвени, има толкова важни решения да се взимат от Европа, но виждате Шарл Мишел е под карантина“, отчете премиерът.

Оставете коментар