Вторник, 31 Март 2020

Събота, 07 Декември 2019 12:21

Борисов: Оставете партиите без финансиране и това ще доведе до диктатура – див популизъм (видео)

Премиерът обясни защо е увеличена партийната субсидия

Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата дава финансирането, да станат безплатни по време на избори за всички политически партии... Демокрацията е доказала, че с работеща многопартийна система дава най-добри резултати. Така че дебатът за какво да се харчи субсидията - да има правила за какво може да се харчат парите.

Оставете партиите без финансиране и това ще доведе до диктатура - див популизъм... Ние сме били против след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов - не можехме да направим кворум да приемем бюджета.

За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час.

Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание. Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът, откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ.

(Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерски съвет)

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 07 Декември 2019 12:21
  Браво за мерките, но спрете езика на омразата!

  Днес премиерът Бойко Борисов при посещението си на ГКПП Капитан Андреево, където имаше спешни задачи, свързани със струпаните ТИР-ове, заяви, че голямата заплаха за България в момента била… Българската социалистическа партия!?

 • Събота, 07 Декември 2019 12:21
  От 19 часа утре пада карантината на Банско

  Утре от 19 часа пада карантината за Банско, съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, предаде БНР.

 • Събота, 07 Декември 2019 12:21
  Нинова: Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета

  Добре е, че управляващите са узрели за актуализация на бюджета, дали ще я подкрепим зависи от параметрите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с учени от БАН, предаде репортер наАгенция „Фокус“.

Оставете коментар