Понеделник, 06 Юли 2020

Понеделник, 30 Декември 2019 15:25

Добрата новина е, че са гузни. Добрата новина е, че са хванати натясно

Добрата новина е, че се опитват да си изтрият отпечатъците от местопрестъплението – Александър Симов с коментар за обвиненията на ГЕРБ по повод водната криза в Перник

Кризата в Перник, геноцидът над цял областен град, се оказва ахилесовата пета на ГЕРБ. Гледах днес пресконференцията на Красимир Велчев и ръководството на ГЕРБ в Перник и по едно време си помислих, че сънувам. Толкова глупости и безумия накуп не бях слушал от последното изригване на Бойко Борисов пред медиите. Ще се опитам да обобщя:

- За 30 години ГЕРБ управлявали Перник само 4. Разбирай - ние сме невинни.

Е, да, де, ама за 30 години в Перник не е имало водна криза. Дойдоха ГЕРБ на власт и водната криза веднага се появи. Значи все пак някаква вина имат.

- Вяра Церовска (това е бившата кметица, която незнайно защо отсъстваше от пресконференцията) заварила 35 милиона дългове. "За съжаление винаги, когат БСП идва на власт оставя дългове", изсъска Велчев. Това е много яко. Все едно аз да кажа, че винаги, когато управлява ГЕРБ хората остават без вода. Но както й да е. 

Аз много харесвах Росица Янакиева, бившата кметица на Перник, към която сега ГЕРБ се опитват да стрелят със своите медийни пиратки. И съм наясно откъде и защо общината мъкнеше такъв дълг. Но, ако трябва да се заяждаме с детайлите, а това е важно, защото ГЕРБ се опитват да избягат точно в тях, нека да попитаме: "Как така БСП?". През 2014 година Росица Янакиева мина в АБВ, след това стана народен представител, а най-накрая АБВ бяха и коалиционен партньор на ГЕРБ. Излиза, че не комунистите, а коалиционните партньори на ГЕРБ са натрупали такъв дълг? Не е ли така? В името на политическата коректност трябва да го отбележим. 

А има и нещо друго - шефовете на ВиК в града от 2009 година са продукти на политическата лаборатория на ГЕРБ, така че кризата с водата там е много по-дълбока и е пряко свързана със сърцевината на управляващата партия. Техните калинки, техните бездействия, техните величествени тъпотии доведоха ситуацията дотук. Заради това гледах пиар-мероприятието им с постоянен повик за повръщане. Добрата новина е, че са гузни. Добрата новина е, че са хванати натясно. Добрата новина е, че се опитват да си изтрият отпечатъците от местопрестъплението, но няма да могат да го направят, защото лампите са пуснати,хората са гневни, а винкелите са в готовност.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар