Събота, 25 Януари 2020
Понеделник, 30 Декември 2019 15:25

Добрата новина е, че са гузни. Добрата новина е, че са хванати натясно

Добрата новина е, че се опитват да си изтрият отпечатъците от местопрестъплението – Александър Симов с коментар за обвиненията на ГЕРБ по повод водната криза в Перник

Кризата в Перник, геноцидът над цял областен град, се оказва ахилесовата пета на ГЕРБ. Гледах днес пресконференцията на Красимир Велчев и ръководството на ГЕРБ в Перник и по едно време си помислих, че сънувам. Толкова глупости и безумия накуп не бях слушал от последното изригване на Бойко Борисов пред медиите. Ще се опитам да обобщя:

- За 30 години ГЕРБ управлявали Перник само 4. Разбирай - ние сме невинни.

Е, да, де, ама за 30 години в Перник не е имало водна криза. Дойдоха ГЕРБ на власт и водната криза веднага се появи. Значи все пак някаква вина имат.

- Вяра Церовска (това е бившата кметица, която незнайно защо отсъстваше от пресконференцията) заварила 35 милиона дългове. "За съжаление винаги, когат БСП идва на власт оставя дългове", изсъска Велчев. Това е много яко. Все едно аз да кажа, че винаги, когато управлява ГЕРБ хората остават без вода. Но както й да е. 

Аз много харесвах Росица Янакиева, бившата кметица на Перник, към която сега ГЕРБ се опитват да стрелят със своите медийни пиратки. И съм наясно откъде и защо общината мъкнеше такъв дълг. Но, ако трябва да се заяждаме с детайлите, а това е важно, защото ГЕРБ се опитват да избягат точно в тях, нека да попитаме: "Как така БСП?". През 2014 година Росица Янакиева мина в АБВ, след това стана народен представител, а най-накрая АБВ бяха и коалиционен партньор на ГЕРБ. Излиза, че не комунистите, а коалиционните партньори на ГЕРБ са натрупали такъв дълг? Не е ли така? В името на политическата коректност трябва да го отбележим. 

А има и нещо друго - шефовете на ВиК в града от 2009 година са продукти на политическата лаборатория на ГЕРБ, така че кризата с водата там е много по-дълбока и е пряко свързана със сърцевината на управляващата партия. Техните калинки, техните бездействия, техните величествени тъпотии доведоха ситуацията дотук. Заради това гледах пиар-мероприятието им с постоянен повик за повръщане. Добрата новина е, че са гузни. Добрата новина е, че са хванати натясно. Добрата новина е, че се опитват да си изтрият отпечатъците от местопрестъплението, но няма да могат да го направят, защото лампите са пуснати,хората са гневни, а винкелите са в готовност.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 30 Декември 2019 15:25
  Стотици перничани протестират на жълтите павета, искат оставките на Борисов и министри (видео)

  Заради водната криза стотици жители на Перник излязоха на протест пред Министерски съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя Аврамова.

  Хората скандират: „Оставка“ и „Искаме вода” и носят български знамена.

  Протестното шествие под надслов „Сурва от Перник” тръгна от площад "Александър Първи", стигнаха до Министерския съвет, но движението по булевард "Цар Освободител" остава затворено. Недоволните обявиха готовност да останат пред сградата до 22 часа тази вечер, за да бъде изпълнено искането им.

  Недоволството на живещите в миньорския град е подкрепено от жители на столицата, Сливен и Бобов дол. Хората от Бобов дол обявиха, че протестират и с искане горенето на отпадъци в местния ТЕЦ да бъде прекратено окончателно.

  Протестът е организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник“. Посланието е "Вода за Перник, вода за България!". 

 • Понеделник, 30 Декември 2019 15:25
  Жителите на Перник излизат на протест в София

  Водата в язовир „Студена”  ще стигне за не повече от 15 дни

 • Понеделник, 30 Декември 2019 15:25
  Къде потънаха 500-те милиона за ремонт на язовирите?

  "Монтажи" отчита 45 млн. лв. налични парични средства към края на 2018 г., както и вземания към доставчици по предоставени аванси в размер на близо 64 млн. лв. За 2019 г. вземанията към доставчици по предоставени аванси вече възлизат на 444.6 млн. лв. На кои точно лица са предоставени тези аванси и защо това се е случило накуп, при положение че дейността ще се реализира в следващите 2 години, не става ясно 

Оставете коментар