Събота, 25 Януари 2020
Петък, 10 Януари 2020 13:57

Защо арестуваха министър Димов?

***Не е заради кризата в Перник - мотивът е различен от документацията и изявленията

1. На 13 декември Районната прокуратура в Перник е заключила, че министрите на околната среда Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова са отговорни и виновни за водната криза.
Цитат от прокуратурата и нейното постановление:
„са нанесли щети и вреди за човешкото здраве, като не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник”.
Започва да се подготвя обвинение, като материалите са изпратени на Специализираната прокуратура. И "изненада" - министрите отпадат от посочените отговорни за случилото се лица.

2. На 24 декември, а и по-рано премиерът защити министрите си, не поиска оставката им и заяви, че няма да я иска.

3. На 27 декември, след взимане на делата по водната криза в Перник на отчет от Главния прокурор Прокуратурата на Република България съобщи следното:

"Образувани са досъдебни производства в Специализираната прокуратура (СП) и в Окръжна прокуратура – Перник.
* Разследването, наблюдавано от прокурор от СП, се води срещу длъжностни лица от общинската и областната администрация за това, че в периода 2017 – ноември 2019 г. не са положили достатъчно грижи, съответно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник, и за стопанисването на водния ресурс в яз. Студена. От това са настъпили значителни вредни последици. Разследването се води по чл. 219, ал.1 от НК (за безстопанственост).
* В ОП – Перник се води досъдебно производство за действия или бездействия на длъжностни лица от „ВиК – Перник“ ООД по чл. 219, ал. 1 от НК (за безстопанственост).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Както виждате, никакви министри и тяхна отговорност няма в тези действия на различните прокуратури

4. На 9 януари арестуваха министър Нено Димов и го задържаха за 24 часа!

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЗА НЯКОЛКО ДНИ? И ЗАЩО?

Намеси се ЕС и др. наши партньори.
Намесиха не заради водата на Перник, както мислите.
Намесиха се заради боклука, търгуван от италианската мафия "Н,Драгета", доставян и изгарян у нас и предоставиха данни за връзките на родни фигури с нея.
След моя пост този международен скандал се превърна и и в роден скандал (виж поста от 11 декември https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/256179595060299)

Затова е арестуван само министър Нено Димов - министъра на околната среда и никакви др. високопоставени сановници, отговорни за кризата с водата.
Затова се случи и съвсем немислимото у нас - задържане за 24 часа на министъра, сякаш е много, ама много опасен престъпник и мафиот.

Но "Н,Драгета" е световна мафия и най-силната в момента на планетата.
И капката на търпението на партньорите ни от Запад най-сетне преля.
Преля след като Гинка Върбакова, която за малко не приватизира ЧЕЗ, се оказа според моите разследвания също част от тази могъща световна криминална мрежа.
.
Аз тогава в края на поредицата постове с разследването публично запитах Бойко Борисов дали "Н, Драгета" е стъпила и в неговия премиерски кабинет, след като вече е стъпила в кабинетите на някои негови министри.
,
Сега отново крият истината, както при случая с Гинчето и ЧЕЗ.
Това е България!
И наивната ни вяра в мафиите, които скрито я дирижират - родни и чуждестранни!

Григор Лилов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Януари 2020 13:57
  Стотици перничани протестират на жълтите павета, искат оставките на Борисов и министри (видео)

  Заради водната криза стотици жители на Перник излязоха на протест пред Министерски съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и на регионалния министър Петя Аврамова.

  Хората скандират: „Оставка“ и „Искаме вода” и носят български знамена.

  Протестното шествие под надслов „Сурва от Перник” тръгна от площад "Александър Първи", стигнаха до Министерския съвет, но движението по булевард "Цар Освободител" остава затворено. Недоволните обявиха готовност да останат пред сградата до 22 часа тази вечер, за да бъде изпълнено искането им.

  Недоволството на живещите в миньорския град е подкрепено от жители на столицата, Сливен и Бобов дол. Хората от Бобов дол обявиха, че протестират и с искане горенето на отпадъци в местния ТЕЦ да бъде прекратено окончателно.

  Протестът е организиран от Инициативен комитет „Спаси Перник“. Посланието е "Вода за Перник, вода за България!". 

 • Петък, 10 Януари 2020 13:57
  Жителите на Перник излизат на протест в София

  Водата в язовир „Студена”  ще стигне за не повече от 15 дни

 • Петък, 10 Януари 2020 13:57
  Къде потънаха 500-те милиона за ремонт на язовирите?

  "Монтажи" отчита 45 млн. лв. налични парични средства към края на 2018 г., както и вземания към доставчици по предоставени аванси в размер на близо 64 млн. лв. За 2019 г. вземанията към доставчици по предоставени аванси вече възлизат на 444.6 млн. лв. На кои точно лица са предоставени тези аванси и защо това се е случило накуп, при положение че дейността ще се реализира в следващите 2 години, не става ясно 

Оставете коментар