Понеделник, 28 Септември 2020

Събота, 08 Февруари 2020 09:29

Горанов: Има системна грешка в Конституцията, свързана с президента

Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството и заяви, че не е съгласен държавният глава да може да назначава служебни правителства

"Още в генезиса на политика Румен Радев доведе до вътрешен революционен плам, който все още с БСП не могат да преодолеят. Политическият нагон на Радев бе грешно захранен и от началото на мандата, когато бе принуден да се докосне до изпълнителната власт. Един успешен военен вероятно, един добър пилот, но има системна грешка в конституцията. Натоварването на президента с изпълнителна власт е изкушение, което Радев не можа да преодолее." Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в БНТ.

"Аз разсъждавам като човек, който 10 години участва в политическия живот. Оценявам защо една добре формирана фигура като институция стига до изкушението да коментира с доверие или недоверие изпълнителната власт. В демокрацията доверието се дава на избори. Не можем да влезем в този тон. Мога да коментирам Румен Радев като политик, президентът е институция", каза още Горанов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Не съм сигурен, че ГЕРБ би спечелил от това някой президент да си тръгне по-рано. Нито има аргументи Радев да говори за недоверие към правителството, нито има основание да се говори за импийчмънт", добави той по решението на управляващата партия да не търси сваляне на Румен Радев от поста.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29
  Искра Михайлова: ДПС вече не подкрепя Радев

  Евродепутатката поздрави Корнелия Нинова с изборния успех

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29
  Дамбовеца разказа скандални подробности за полицейското насилие на протеста

  Пламен Стоянов твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат

  „Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви бизнесменът – Пламен Стоянов-Дамбовеца, в предаването “ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком.

  Той гостува на Сашо Диков и преди две седмици, когато също говори за неговия и ареста на сина му по време на първото Велико народно въстание на 2 септември.

  В предаването бе показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос от Сашо Диков, който го попита какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори така:

  „На конкретния полицай нищо. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи“, разказа Пламен Стоянов.

  Дамбовеца показа и видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило, докато той и синът му са били душени от полицаи.

  „Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

  Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

  „Това става под диктовка. И ще го докажа, когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

  Цялото интервю на Сашо Диков с Пламен Стоянов-Дамбовеца можете да изгледате след 47:55 във видеото:

   

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29

Оставете коментар