Понеделник, 17 Февруари 2020

Събота, 08 Февруари 2020 09:29

Горанов: Има системна грешка в Конституцията, свързана с президента

Финансовият министър разкритикува оттеглянето на доверието на президента към правителството и заяви, че не е съгласен държавният глава да може да назначава служебни правителства

"Още в генезиса на политика Румен Радев доведе до вътрешен революционен плам, който все още с БСП не могат да преодолеят. Политическият нагон на Радев бе грешно захранен и от началото на мандата, когато бе принуден да се докосне до изпълнителната власт. Един успешен военен вероятно, един добър пилот, но има системна грешка в конституцията. Натоварването на президента с изпълнителна власт е изкушение, което Радев не можа да преодолее." Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в БНТ.

"Аз разсъждавам като човек, който 10 години участва в политическия живот. Оценявам защо една добре формирана фигура като институция стига до изкушението да коментира с доверие или недоверие изпълнителната власт. В демокрацията доверието се дава на избори. Не можем да влезем в този тон. Мога да коментирам Румен Радев като политик, президентът е институция", каза още Горанов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Не съм сигурен, че ГЕРБ би спечелил от това някой президент да си тръгне по-рано. Нито има аргументи Радев да говори за недоверие към правителството, нито има основание да се говори за импийчмънт", добави той по решението на управляващата партия да не търси сваляне на Румен Радев от поста.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29
  Румен Радев: Борисов атакува семейството ми. Това издава битието му от началото на прехода (видео)

  Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи, призова президентът.

  Г-н Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със СРС-ата, в които се чува неговият глас.

  "Що се отнася до г-н Борисов, той се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в Зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Оказва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е ангажирана, е впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с купойски методи.

  "В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. За съжаление, въпреки 20-годишният престой във властта методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода", каза президентът.

  "Скандалите, кризите, разкритията за гранд-корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие на Борисов. Но драмата му е, че осъзнава факта, че този път номерът за пречистване чрез подаване на оставка, най-вероятно няма да мине. Защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова аз напълно разбирам и неговата растяща нервност", коментира още държавният глава.

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29
  За Валери като за Далавери

   Поредната пакост на Валери Белята засенчи друга негова постъпка. Не по-малко грозна и опасна. Поредният му опит за лобиране в полза на определен бизнес.

 • Събота, 08 Февруари 2020 09:29
  Корнелия Нинова: Имаме три задачи – програма за управление, управленски екипи и обединяване на хора

  Мобилизираме целия идеен, професионален и кадрови потенциал, заяви лидерът на БСП

Оставете коментар