Понеделник, 17 Февруари 2020

Вторник, 11 Февруари 2020 15:53

На Валери Симеонов журналистите му виновни

Любомир Аламанов: Липсата на функционално разбиране за причинно следствена връзка между събитията в живота, е признак за ниски интелектуални способности. Или пък за тежък случай на манипулация и популизъм.

Валери Симеонов обвинил Anton Hekimyan и Venelin Petkov, че умишлено укривали престъпления на Божков и трябвало прокуратура да ги разследва.

Добре, да повторим ситуацията - идва някакъв човек при журналисти, казва им, че огромният бизнесмен Божков, приятел на властта от десетилетия, на когото министри му правят изложби, финансисти го награждават, депутати му ходят на купоните, а той си звъни периодично на Премиера, та този бизнесмен Божков не си плаща данъци и такси, укрива над половин милиард лева, изнасилва стотици момичета, има хиляди незаконни артефакта, заплашва когото си иска и много други неща. И освен това този човек е алармирал всякакви финансовите власти, но те не са реагирали... Медиите казват, че им трябва време, за да проверят нещата. Все пак не могат да повярват, че властите не са реагирали толкова време на толкова сигнали.

Изведнъж Валери Симеонов, който иначе чакал година и половина, по негови думи, чувайки изповедта на този човек, внезапно се задейства и само за две седмици разпердушинва цялата ситуация, даже внасяйки добре подготвен закон.

И обвинява медиите, че не са предприели мерки. И иска прокуратурата да ги разследва.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Та, Валери Симеонов иска прокуратурата да разследва медиите. А не иска прокуратурата да разследва НАП защо не са взели мерки.
Не иска прокуратурата да разследва Министеството на финансиите защо не са взели мерки.
Не иска прокуратурата да разследва МВР защо не са взели мерки.
Не иска прокуратурата да разследва прокуратурата защо не са взели мерки.
Не иска прокуратурата да разследва Валери Симеонов защо е чакал година и половина.

Журналистите са му виновни. Ми, тогава, да затворим всички институции, че да не им плащаме заплати, а да оставим само журналистите?

Липсата на функционално разбиране за причинно следствена връзка между събитията в живота, е признак за ниски интелектуални способности. Или пък за тежък случай на манипулация и популизъм, използващ метода на сочене на враг. Подобно поведение няма място в нормално управление на европейска държава. Дано повече хора го разберат преди следващите избори.

Любомир Аламанов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 11 Февруари 2020 15:53
  За Валери като за Далавери

   Поредната пакост на Валери Белята засенчи друга негова постъпка. Не по-малко грозна и опасна. Поредният му опит за лобиране в полза на определен бизнес.

 • Вторник, 11 Февруари 2020 15:53
  Валери Симеонов: Журналистите от БНТ нямат право на мнение

  Заместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Симеонов разпространи позиция, след като журналистите от Би Ти Ви Венелин Петков и Антон Хекимян заявиха, че ще го съдят за клевета заради недоказани твърдения, че са корумпирани, а тези от БНТ подкрепиха колегите си. В текста Симеонов се обръща специално на реакцията на журналистите от БНТ, като смята, че работещите в БНТ нямат право на мнение и на оценки за действията му. Причината била, че БНТ е обществена медия, която е длъжна да отразява различните гледни точки, но не и да има собствена позиция. 

 • Вторник, 11 Февруари 2020 15:53
  Парламентът реши: Лиценз за организиране на лотарийни игри може да бъде издаден само на държавата

  Парламентът реши лиценз за организиране на лотарийни игри да може да бъде издаден само на държавата. Това решиха депутатите след като приеха текстове от Закона за хазарта на второ четене, предаде Агенция Фокус“. Лиценз ще може да се издава за томбола, бинго, кено и техните разновидности.

Оставете коментар