Сряда, 30 Септември 2020

Сряда, 12 Февруари 2020 15:16

Теодор Михайлов с няколко въпроса към ловците-баровци

Няколко неща не разбирам:

- какъв е кефа да убиваш тревопасни със снайпер?
- разрешено ли е да ползваш заглушител по време на лов?
- муфлонът не е ли защитен вид?
- защо слагаш клонка в устата на убито животно?
- когато се правиш на елит, червеният цвят на папионката е заради кръвта на убитите от теб ли?

Теодор Михайлов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 12 Февруари 2020 15:16
  Започват масови проверки на ловците

  Строго ще се следи за спазване на нормативните разпоредби по отношение на безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти

  Успешен лов и отговорно отношение към природата във връзка с високия риск от горски пожари пожела изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите, инж. Мирослав Маринов в свое приветствие към ловците по случай откриването на ловния сезон на пернат дивеч, съобщиха от Агенцията по горите.

  „Разчитаме, че всеки български ловец ще бъде отговорен както за собственото си здраве, така и за здравето на останалите участници в лова и на своите семейства. Човешкият живот е най-ценното нещо, затова призовавам колегите ловци да пазят и себе си и останалите участници в ловните излети“, се казва в обръщението.

  Предвид стартирането на ловния сезон в сложна епидемична обстановка в страната, ловните излети трябва да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването. Ловците трябва да спазват и мерките за биосигурност за предотвратяване разпространението на африканска чума по свинете.

  С цел предотвратяване на нарушения Изпълнителна агенция по горите започва масови проверки по време на ловните излети на дребен мигриращ дивеч относно спазването на Закона за лова и опазване на дивеча.

  Проверките ще са във връзка с използването електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, превишаване на дневните отстрелни норми, ловуване без ловен билет или с нередовни документи, ловуване без сигнален цвят в облеклото, ловуване в забранено място и в забранено време, отстрел на неразрешен за лов дивеч. Забранява се използването на алкохол и наркотични вещества.

  Строго ще се следи за спазване на нормативните разпоредби по отношение на безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти. През изминалия ловен сезон са проверени общо 6 000 ловни дружини. Констатирани са 208 нарушения, съставени са 63 акта по Закона за лова и опазване на дивеча. Има 6 инцидента с простреляни, без инциденти с фатален край.

  Изпълнителна агенция по горите ще извършва и проверки и за спазване на противопожарните правила за опазване и защита на горските територии, което включва и дивеча и неговите местообитания.

 • Сряда, 12 Февруари 2020 15:16
  Теодор Михайлов: На вниманието на Щаба! Ето още няколко теми за безмислени среднощни брифинги!

  След изненадващото прекъсване по всички телевизии, от което разбрахме, че радиация няма, предлагам още теми за среднощни брифинги, започващи малко преди полунощ:

 • Сряда, 12 Февруари 2020 15:16
  Актрисата Мариана Миланова: Здравей, простако!

  Здравей, простако. "Не ми пука" да обявя лична война на тези, на които "не им пука" от опасността коронавирус.

Оставете коментар