Понеделник, 06 Юли 2020

Сряда, 12 Февруари 2020 18:41

Александър Симов: Желанието на Гешев да разследва приватизацията ми дойде като едно убийствено дежа вю

Спомням си навремето колко ме беше пленила теорията на Ницше за вечното възвръщане. Тя обещаваше повтаряне на живота в космически мащаб и колкото й да е гадно да изживееш отново махмурлуците си и Бойко Борисов - теорията е примамлива. При нас обаче ние живеем в Ницше на екстази и амфетамини.

Днес чета как Гешев е разпоредил проверка на цялата приватизация. Убйствено дежа вю. По времето на ГЕРБ това се случва за трети или четвърти път. Само преди три години ГЕРБ пак бяха яхнали вълната и пак обещаваха ревизия на приватизацията. Щяхме да променяме и конституцията, спомняте ли си? В нейната част за отпадане на давността. То бяха едни тежки политически спорове и обвинения. След това идеята беше заметена под килима. Сега пак сме в период на възвръщане.

Пак ще громим несправедливостите от историята. Въпреки, че ако следим версиите за миналото на ГЕРБ, цялата приватизация у нас се изчерпва с "Техноимпекс". Нищо друго продадено няма. Честно казано вече почна да ми писва от това дюкянче за рециклирани образи и пластмасови емоции. Фактът, че прибягват до ръждясалия арсенал, говори в каква криза на политически идеи се намираме.

Очаквам скоро прокуратурата да почне и официално разследване защо България днес не се намира на три морета. Като ще ровим в историята нека поне да уплътним работата на обвинението

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар