Понеделник, 17 Февруари 2020

Петък, 14 Февруари 2020 15:41

Правосъдният министър с публично извинение към съседите си заради кола на НСО - Данаил Кирилов тръгва пеша из София

Пеша из София ще се движи вече правосъдният министър Данаил Кирилов, след като негови съседи избухнаха, че колата на НСО, която го вози, затапва тротоар пред дома му.

Във Фейсбук недоволен съсед на министъра изригна, че колата преседява почти час пред сградата, а шофьорът заплашвал минувачите.

"Моля да приемете извиненията ми по този случай! Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени. Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея", написа във Фейсбук Данаил Кирилов.

"Мнозина от Вас редовно ме срещат по софийските улици, значи, ще ме виждате още по-често. Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно. Извинения! Съжалявам", допълва той.

А ето какво написа в социалната мрежа Тодор Стоянов: "Всеки ден по няколко пъти този индивид /шофьора на министъра на правосъдието Данаил Кирилов/ преседява понякога почти по час паркирал на тротоара докато го чака пред входа на блока, където живее. Простака дори има наглостта ако си на тротоара да ти свирка и да те кара да слезеш на улицата, за да паркира. Когато влезеш в пререкание с него, че това е абсурдно, че е тротоар и не му е там мястото, това просто шофьорче започва да заплашва /знаеш ли кой съм аз и прочие. Моля споделяйте, за да се знае и току виж да се предприеме нещо."

По-късно текстът изчезна от страницата на Стоянов.

Източник: ПИК

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 14 Февруари 2020 15:41
  Уличното правосъдие на Данаил Кирилов

  Снимка в социалните мрежи показва пълното незачитане на закони и морални норми, когато правосъдният министър е чакан от шофьора си

 • Петък, 14 Февруари 2020 15:41
  Министър Данаил Кирилов: Случаят със съдия Миталов има последици за престижа на съдебната ни система, а и на българската държава в частта върховенство на правото

  - По-рано днес омбудсманът Диана Ковачева сподели мнението си, че има затвори в страната, като този в Кремиковци , които не подлежат на ремонт и трябва да бъдат затворени. Тя акцентира и върху липсата на добри социални дейности и незадоволителните медицински услуги. Как ще коментирате това?

 • Петък, 14 Февруари 2020 15:41
  Дадоха срок на правосъдния министър за представяне на доказателства за уволение на съдия Миталов

  Съдийската колегия на ВСС даде срок от една седмица на правосъдния министър Данаил Кирилов да посочи доказателства в подкрепа на искането си за уволнение на съдия Андон Миталов. Дванадесет от членовете на Колегията подкрепиха това решение от днес, като отвод си направи само Севдалин Мавров.

  Миналата седмица Кирилов внесе предложение съдията да бъде дисциплинарно наказан, след като името на магистрата бе посочено от САЩ, заради "сериозна корупция", а редом с него забрана да влиза в Съединените щати получи и семейството му.

  Правосъдният министър ще трябва да посочи фактическите обстоятелства - дата, място на извършване на нарушението от страна на съдията, конкретно дело и кои текстове от НПК са нарушени.

  Предложението на правосъдния министър Данаил Кирилов за уволнение на съдия Андон Миталов съдържа непълноти и неясноти, каза председателят на ВКС Лозан Панов. И допълни, че от искането на "най-добрия юрист на управляващите" не става ясно кои са действията на съдията, с които е накърнен престижът и са нарушени неговите служебните задължения.

Оставете коментар