Сряда, 08 Април 2020

Неделя, 16 Февруари 2020 15:25

БНТ и БНР – дефицитното безобразие

Петър Волгин: Шефовете на националните медии знаят, че и 100 милиона дефицит да натрупат, никой няма да из потърси сметка. Затова е крайно време поне един от шефовете, натрупали тези дефицити, да бъде осъден

БНТ започва годината с 40 милиона лева дефицит. Дефицитът на БНР е 5,5 милиона лева. Това, разбира се, е скандално. Но още по-скандалното е, че никой няма да понесе последствията за това безобразие.

А авторите на дефицитното безобразие са известни. Предишните генерални директори на двете медии, както и техните управителни съвети. Те не са си плащали задълженията, те са сключвали неизгодни договори.

Най-големият проблем идва от чувството за безнаказаност. Шефовете на националните медии знаят, че и 100 милиона дефицит да натрупат, никой няма да из потърси сметка. Затова е крайно време поне един от шефовете, натрупали тези дефицити, да бъде осъден. Да бъде подкаран с пранги на кунките към предвиденото от закона усамотение. Едва тогава следващите генерални директори ще се сепнат и няма да правят глупости. И няма да участват в корупционни схеми.

Защото сега се получава следното. След приключването на мандата, БНТ/БНР е на минус, а генералният директор се е обзавел с още няколко апартамента. А данъкоплатците, които издържаме двете медии, отново сме в ролята на глупака.

Петър Волгин, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар