Неделя, 27 Септември 2020

Сряда, 26 Февруари 2020 19:40

Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

„ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

Откровението на силовия вицепремиер поражда смущаващ извод: Значи досега той е мълчал за практиката на ГЕРБ да използва Икономическа полиция и командоси срещу неудобни на властта, но когато белезниците щракнаха на назначените от Каракачанов екоминистър, директор на агенция за българите в чужбина и директор на басейнова дирекция, военният министър бие тревога.

Скандалното признание на Каракачанов е основание за прокурорска проверка на Икономическа полиция, за да разберем наистина ли тази силова структура се е превърнала в Гестапо. А защо не и парламентарно разследване, което да провери истинността на това тревожно твърдение?

След като „не за първи път“ Икономическа полиция е насъсквана от ГЕРБ да преследва невинни хора, Каракачанов трябва да даде показания и пред прокурор, и пред Народното събрание, а не да укрива факти за полицейски произвол и брутално погазване на човешки права в държава-член на Европейския съюз.

Ако в структурите на МВР има Гестапо, нека поне разберем кой е родният щурмбанфюрер Хайнрих Мюлер.
Кой е Фюрерът отдавна знаем.

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 26 Февруари 2020 19:40
  Караянчева с нова глупост! Христо Иванов протестирал там където имало интернет!

  Заместникът на лидера на "Да, България" Христо Иванов Ивайло Мирчев публикува ново скандално видео с участието на шефката на Народното събрание Цвета Караянчева от партийна сбирка на ГЕРБ в последните седмици. От видеото става ясно, че депутатка номер 1 смята акциите на Иванов за "показни", защото той ходел само там, където имало интернет, за да излъчва наживо във фейсбук политическата си активност. 

 • Сряда, 26 Февруари 2020 19:40
  Частични местни избори за кметове на кметства в 13 области

  В 13 области на страната днес ще се проведат частични местни избори за кметове на кметства – в 19 населени места и за кметове на общините Стрелча и Септември

 • Сряда, 26 Февруари 2020 19:40
  Христо Иванов разбуни десните – готви се за коалиция с ГЕРБ

  Лидерът на „Да, България“ се впусна в търсене на „нормални“ симпатизанти на управляващата партия

  Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разбуни дясното вчера вечер с изявление, противоречащо на всички мотиви за протеста досега, че не е изключена коалиция с ГЕРБ в бъдеще след парламентарния вот, стига в партията на управляващите да не присъства лидерът й Бойко Борисов.

  Хипотезата, изразена от бившия правосъден министър в кабинета „Борисов-2“ докара до лудост социалните мрежи, които се нажежиха до краен предел с искане за незабавно уточнение на Ивановите думи и разграничаване от ГЕРБ не само като партия на Борисов, но и като формация в цялост.

  „Отговорът на въпроса „с кого“ ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои“, каза Иванов пред БНТ, попитан с кого може да се коалира „Демократична България“.

  „Централният модел, който си поставяме със създаването на тази коалиция, е моделът „Борисов – Пеевски“. И не можем да приемем каквото и да било оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не просто в премиерска роля, тъй като става въпрос за един човек, който е носител на много тежки зависимости и е олицетворение на този модел заедно с Пеевски, който беше наречен „съпремиер“, каза Иванов. „Какво е ГЕРБ без Борисов? Това предстои да научим. Да видим дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще съумеят достатъчно да се разграничат от това явление и състояние. Аз се съмнявам, но нека да видим“, заяви той пред водещия на „Панорама“, с което даде възможност за общ фронт на демократите с „нормалните“ гербери.

  От КОД на бившия здравен министър д-р Петър Москов, който също бе министър на Борисов, тутакси се разграничиха от изявлението на Иванов.

Оставете коментар