Неделя, 09 Август 2020

Сряда, 26 Февруари 2020 19:40

Велизар Енчев: Защо досега Каракачанов мълча?

„ГЕРБ или спират да правят глупости или приключваме с цирка, всичко си има граници. Тази агония в държавата повече не може да продължава. Нe зa първи път ГEРБ нacъcквaт Икoнoмичecкa пoлиция или кaчулкитe cрeщу oпoнeнт“, гневно казал Каракачанов на премиера по повод пловдивския арест на пореден кадър на ВМРО…

Откровението на силовия вицепремиер поражда смущаващ извод: Значи досега той е мълчал за практиката на ГЕРБ да използва Икономическа полиция и командоси срещу неудобни на властта, но когато белезниците щракнаха на назначените от Каракачанов екоминистър, директор на агенция за българите в чужбина и директор на басейнова дирекция, военният министър бие тревога.

Скандалното признание на Каракачанов е основание за прокурорска проверка на Икономическа полиция, за да разберем наистина ли тази силова структура се е превърнала в Гестапо. А защо не и парламентарно разследване, което да провери истинността на това тревожно твърдение?

След като „не за първи път“ Икономическа полиция е насъсквана от ГЕРБ да преследва невинни хора, Каракачанов трябва да даде показания и пред прокурор, и пред Народното събрание, а не да укрива факти за полицейски произвол и брутално погазване на човешки права в държава-член на Европейския съюз.

Ако в структурите на МВР има Гестапо, нека поне разберем кой е родният щурмбанфюрер Хайнрих Мюлер.
Кой е Фюрерът отдавна знаем.

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар