Петък, 10 Април 2020

Понеделник, 02 Март 2020 18:57

Велизар Енчев: Властта е в паника. Отмениха тържествата на връх Шипка

Утре на Шипка президентът ще обере овациите на народа, а Борисов и компания – народния гняв!

Властта е в паника. Борисов не смее да се покаже пред собствения си народ на националния празник, защото не иска да се сблъска с народния гняв. Отмениха тържествата на връх Шипка на Трети март, защото ще се повтори протестът от предишни години. 

Помните ли какво се случи на свещения връх на Трети март 2016-а? При поднасянето на венци хиляди българи освиркаха президента Плевнелиев, министър-председателя Борисов, министри и парламентарните групи на управляващата коалиция. Овации получиха само Посолството на Русия и руският вицеконсул в Русе, а народът скандираше "Русия, Русия...“

Препоръката за отмяна на тържествата на връх Шипка е на Националния оперативен щаб, но крайното решение се взема от областната управа на Стара Загора, която по ирония на съдбата е оглавявана от представител на НФСБ… 

Не звучи патриотично за кадрите на Симеонов, ала НФСБ и партньорите му отдавна се отрекоха от патриотизма, за да влязат във властта. И с право – с гол патриотизъм нито ще станеш военен министър, нито ще си парламентарен бос, нито ще разпределяш порциите на властта. 

Какъв национален срам: На 2 март български премиер отива в Анкара като просител, а на Трети март отменя честване на върха, където руснаци и българи защитиха свободата ни! 

Утре на връх Шипка президентът ще обере овациите на народа, а Борисов и компания – народният гняв!

Велизар Енчев, фейсбук

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар