Вторник, 07 Април 2020

Сряда, 04 Март 2020 10:40

Борисов към Шарл Мишел: Ердоган ме похвали, че съм си подобрил английския

Премиерът Бойко Борисов изпрати председателя на Европейския съвет Шарл Мишел на летището. Той беше тук по покана на премиера. Заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен тримата обиколиха с хеликоптер границата ни с Гърция, като се увериха, че България пази отлично браздата, която е крайна за ЕС.

По нашите медии дават само какво се случва на границата между Гърция и Турция. Има огромен информационен поток по темата, сподели българският премиер на председателя на Европейския съвет по време на протоколните снимки между двамата. 

,,Между другото, докато бях в Анкара по време на срещата ми с Реджеп Ердоган, той ме посреща с ''Welcome'', OK... Много силен по английски си станал, похвали ме Ердоган", похвали се Борисов пред Шарл Мишел.

,,Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Затова продължаваме задълбочаването на диалога и общите европейски действия, трябва да намерим трайни решения'', заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Шарл Мишел преди той да замине от София за Анкара.

,,Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция'', подчерта Борисов.

Българският премиер изтъкна, че от ключово значение е управлението на миграцията в настоящия момент да се извършва по всеобхватен и координиран начин, в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност.

,,Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС'', посочи министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Изпратих председателя на Европейския съвет Шарл Мишел преди той да замине от София за Анкара за среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган“, написа премиерът във Фейсбук.

„Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция“, пише още той.

„Преди да отлети от България, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел продължаваме да обсъждаме темата за мигрантския натиск в региона, която е изключителна важна за всички европейски граждани“, написа още Борисов.

"Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят националния ни празник и закичиха ръцете си с мартеници. Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, приятелство и мирно отношение в региона", написа по-рано във Фейсбук премиерът. 

Припомняме, че вчера се проведе среща на премиера Бойко Борисов с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, които обсъдиха ситуацията в Сирия и напрегнатата обстановка на турско-гръцката граница.

Преди това пък тримата лидери направиха оглед на част от южната граница на страната ни с хеликоптер.

Източник: Епицентър

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар