Сряда, 03 Юни 2020

Неделя, 08 Март 2020 17:37

Каролев предложи услугите си на главния прокурор по разследването на ТЕЦ “Бобов дол”

Икономистът напомня за накои от обстоятелствата около Христо Ковачки

 

Чета по вестниците, че главният прокурор ще проверявал приватизацията на ТЕЦ „Бобов дол”. Да вземе да ме разпита аз какво знам по темата. Ще му разкажа, например, кой заместник-главен прокурор спря през лятото на 2005 сделката, ... за да бъде изгонена гръцката национална енергийна компания PPC и след няколко месеца офшорка, “консултирана” от Ковачки да купи ТЕЦ-а за около 30 мил. евро по-малко.

Ще му кажа и кой министър помагаше на “консултанта”, кои профсъюзни деятели изсипаха един камион с въглища пред агенцията за приватизация в защита на “консултанта”. Все интересни неща...

Е, на Ковачки му е все тая де... давността изтекла отдавна, а пък и той не е собственик, а “консултант” на ТЕЦ „Бобов дол”.

Владимир Каролев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 08 Март 2020 17:37
  Гешев с нови препоръки към министър Емил Димитров: Засилете контрола на сметищата!

  След проверки, възложени от Върховна административна прокуратура (ВАП) на прокуратурите в страната, ВАП предлага на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) да засили контрола по отношение на премахването на незаконните сметища и за санкциониране на виновните лица. Това съобщиха от прокуратурата.

 • Неделя, 08 Март 2020 17:37
  Иван Гешев иска отмяна на българско гражданство заради неверни документи

  Предложението на главния прокурор е на основание чл. 31, ал. 1 и чл. 22, ал. 1, т. 2 от Закона за българско гражданство

 • Неделя, 08 Март 2020 17:37
  ДАНС приключва с проверката на първите 14 приватизационни сделки. Прокуратурата ще прецени дали ще последват наказателно-правни действия по тях

  В петък ще стане ясен резултатът от проверката на ДАНС на първите 14 приватизационни сделки. Това съобщи в-к "24 часа" при анонса на интервю с главния прокурор Иван Гешев. Резултатите ще бъдат предадени в прокуратурата, а след това прокурорите ще им направят правен анализ и може да се очакват наказателно-правни действия по тях.

  "Първите 14 сделки са подредени в низходящ ред като се започва с продажбата на най-голям актив, а именно металургичния комбинат Кремиковци", съобщи главният прокурор Иван Гешев пред "24 часа".

  "Правен свят" напомня, че на 12 февруари 2020 година главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства. Действията обаче бяха забавени заради епидемията от коронавирус и наложените мерки във всички сфери у нас.

Оставете коментар