Неделя, 29 Март 2020

Неделя, 15 Март 2020 18:22

Дано шуробаджанащината не решава кой да живее

Николай Бареков към главния прокурор: Кой внуши пълната социална изолация да не се обяви преди 8 март!?

Цинично е, но следващите десетина дни всички, които проявят симптомите, ще имат по-голям шанс да оцелеят. След това ще настъпи часът, в който лекарите поради липса на всякакъв леглови и интубационен капацитет (1500 апарата за десетки хиляди случаи) ще взимат решение кой да живее и кой да умре.

Дано шуробаджанащината не се прояви и тук. Иначе следващата седмица ще е часът на младите, които са се раздали по дискотеките за осми март, а по-следващата ще удари часът и на техните родители, баби и дядовци, които младежите са заразили следпразнично.

Въпрос за господин Гешев: Кой внуши пълната социална изолация да не се обяви преди 8 март!?

Не знам защо никой по върховете не чу здравия разум, който спаси китайците.

Според мен около половин милион българи ще изкараме вируса следващия месец, от които 50 хиляди по-сериозно, от тях 15-20 хиляди тежко до много тежко.

Базирам се на мой анализ и не ангажирам никого. Просто познавам материята поради естеството на дейността ми в Европейския парламент през миналия мандат.

Между другото, говедото Борис Джонсън мощно е повел и Великобритания към пропастта...

Николай Бареков, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 15 Март 2020 18:22
  Ако имаш две ризи?

  Една история на Игор Марковски от днес

 • Неделя, 15 Март 2020 18:22
  Русия създаде препарат за лечение на коронавирусна инфекция

  На базата на мефлохин се разработва ефективна и безопасна схема за профилактика на коронавируса

 • Неделя, 15 Март 2020 18:22
  Борисов разкритикува НАТО, че не е имало готовност за бактериологична война. Има пари за три месеца, 81 държави са поискали финансова помощ от МВФ

  Светът е в изключително тежко положение, такава криза никой не си спомня. Сега основен въпрос е колко ще продължи кризата – светът има пари за около три месеца, а ако продължи повече, вече нямаме отговор как да разположим парите във времето. Истински се моля да издържим три месеца с тези пари. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет. Той добави, че можем да теглим нов дълг, но на този етап не му иска да задлъжняват поколенията след нас.

  Борисов разкритикува НАТО, че не е имало готовност за бактериологична война. И запита - ако е било така, сега Пактът трябваше да извади от резерва защитни облекла поне. "Аз искам да питам и колегите от НАТО, където правим големи вноски за защита, за киберзащита или пазим се от дронове, купуваме, милиарди харчим за въоръжение, ние нямаме ли планове на НАТО за бактеоролигична война? Какви са ни били разчетите, ако стане такава, и тя е много по-реално... Много обичам да им задавам въпроси и аз на по-големите. Сериозно мълчание по този въпрос", каза Борисов за заседанието на Европейския съвет, където е повдигнал темата.

Оставете коментар