Неделя, 09 Август 2020

Неделя, 22 Март 2020 13:20

Президентът очерта линията от разум и решителност

Бояна Бозаджиева: Във време, в което се разделихме в крайностите от паника и откровен непукизъм, държавният глава очерта онази линия от разум и решителност, към която трябва да се стреми и общество, и политици

Президентът демонстрира всичко онова, от което имаме нужда като общество. С изявлението си днес показа разум и обективност към всички аспекти на кризата - здравния, социалния, икономическия. Той се оказва единственият гарант за спиране на безумно законодателство - това за борба със спекулата, но с което на практика се възпрепятства вносът на животоспасяващи лекарства (БСП), както и онези мракобесни текстове, които ограничават свободата на словото и вменяват на военните меко казано спорни задължения (ГЕРБ).

И преди да му се нахвърлят от всички страни, нека си дадат сметка, че с това си действие той индиректно помага и на едните, и на другите, защото негативните ефекти от недомислените текстове щяха да се изсипят именно върху главите на вносителите.

Във време, в което се разделихме в крайностите от паника и откровен непукизъм, държавният глава очерта онази линия от разум и решителност, към която трябва да се стреми и общество, и политици.

Бояна Бозаджиева, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 22 Март 2020 13:20
  Румен Радев: Надявам се да не се превърнем в полицейска държава

  „Нaй-вaжнoтo e дa нямa пoлицeйcкo нacилиe“. Тoвa кaзa прeд БНР прeзидeнтът Румeн Рaдeв, кoйтo рaзгoвaря c грaждaни прeд cгрaдaтa нa "Дoндукoв" 2.

 • Неделя, 22 Март 2020 13:20
  Президентът на гражданите

  Преди 4 години, в началото на август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на БСП за изборите за президент на ген. Румен Радев. Сред причините, които изтъкнахме наред с това, че е достоен офицер, и патриот, мъж на дълга и честта, беше и фактът, че той е ново лице на фона на изхабения български политически елит. Но най-важната причина бе надеждата, че Радев ще стане коректив на оформящата се автократична държава, която бавно и полека бе превземана от мутрите и мафията, за да служи на задкулисието, а не на народа.

 • Неделя, 22 Март 2020 13:20
  Радев: Наследството на катастрофиралата автокрация е тежко

  В Бояна представиха първата част на своеобразна програма на президента за излизане от всеобщата криза.

  "Българите все повече си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа, да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза. Пред нас е примерът на авторитарното управление от последното десетилетие. На резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността от вожда и партията държава, на законността от задкулусните договорки". Това обяви президентът Румен Радев в началото на представянето на Националния стратегически документ в Историческия музей в София.

Оставете коментар