Понеделник, 01 Юни 2020

Петък, 10 Април 2020 13:50

Борисов: Няма да коментирам Радев! Той излъга за ветото, заклевам се във внуците си!

Няма да коментирам този човек, "идеите му" за справяне с кризата с коронавируса са като това, че през декември ще падне сняг. Излъга за ветото, заклевам се във внуците си.

Това заяви пред медиите в Хасково, където посети цех за маски, премиерът Бойко Борисов в коментар на интервюто на президента Румен Радев вчера.

Първоначално Борисов се ядоса от въпросите на медиите, свързани с интервюто на държавния глава пред БТВ.

Не съм съгласен, когато нас, правителството, ни нападат, вие да казвате - двама се бият, каза Борисов, цитирайки анонса на БТВ към интервюто с президента.

Дори това, да кажеш, че България не е готова за кризата, е вероломно нападение, а не протягане на ръка, продължи Борисов.

"Това е все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар. Анонсът на БТВ беше как двама си бият шамари", повтори премиерът, отговаряйки на медиен въпрос ще протегне ли ръка на президента Радев, за да работят заедно по мерките срещу коронавируса. И се обърна към медиите: "Не сте прави, когато някой напада, вие да казвате, че двама се бият".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Борисов каза, че Радев не е дал никакви предложения за справяне с кризата. "За кое да работим заедно?! Идея ли е това да помогнем на бедните? Идея ли е да подпомогнем икономиката? Идея ли е първият сняг да падне догодина през декември?"

"Заклевам се във внуците си! Обади ми се и каза, че ще върне ветото с двете точки. После той не каза, че БСП са го предложили (оспорения текст за спекулата - б.р.). Аз веднага се обадих на Дариткова, на Дани Кирилов, на Менда - казах им - това, дето президентът ще върне, веднага го приемайте, да вървим заедно напрад. Само че..., пуснете си интервюто му - какви неща изговори - как България не е била подготвена за кризата", поясни премиерът.

"Нали гледате, сравняват ни с Германия, със Сингапур! Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС", припомни той. Борисов припомни и друго нещо - че е възложил да се възстанови институтът по микробиология.

"Никой не беше подготвен! Дори това да каже - че не сме били подготвени, е вероломно нападение", продължи премиерът.

И продължи за Радев: "Аз заставам пред всички журналисти, не дърпам някой настрани да дойде с написани въпроси. Всеки ден съм при всички!"

Борисов каза, че са намерени пари за подпомагане на творческите професии.

Бързо ще наваксаме за чакалнята на еврозоната, каза в началото на изявлението си пред медиите премиерът. И съжали, че се е "огънал" по темата за присъединяването на България към еврозоната.

"Не трябваше да се огъвам за чакалнята на еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатсвтаме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети", каза Борисов.

И след като обясни, че в "момента живеем с тази мазнинка, имахме 10 милиарда излишък", добави:

"Ще се закачим за основния водопровод, имаме добри рейтинги, дават ни заеми благодарение на тях."

На скептицизма на журналистите, реагира, като поясни, че е "говорил с шефката на Европейската централна банка, с Валдис".

"Ние отдавна сме минали по този път и сме готови да влезем в Еврозоната. Дания е 20 години в чакалнята. Нека да го направим, за да не мислим откъде ще вземем пари за възстановяване", каза още Борисов.

"Зелените коридори" за транспорта вървят, категоричен е министър-председателят. - Ако има проблем с Турция, за това съм аз.

Източник: Епицентър

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  БОЙКО ТВ

  Кеворк Кеворкян: Един джип, който кара сам, и една телефонна камера, толкова. Никой не го дразни с излишни въпроси. Никой не му се пречка в краката

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  Борисов: Арестуваният Живков го махам още в понеделник. Съжаляваме за Цветанов сега, когато прокуратурата го оневини, но „такъв беше моментът“

  "В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме..." Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на инспекции по Черноморието.

  Той припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството.

  "Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам.-министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

  Борисов обяви, че нямало да има милост за никого и даде пример с Цветан Цветанов: "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът".

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  ДПС: Избрахме да не сме опозиция по време на кризата

  „Равносметката днес показва, че ние сме в тези, които се представиха много добре. Мисля, че вече можем да го твърдим съвсем спокойно на края на кризата“  

Оставете коментар