Четвъртък, 24 Септември 2020

Понеделник, 27 Април 2020 19:30

Борисов: Направихме възможно присъединяването на нашите братя от Македония към ЕС

Защитавал съм ви по всякакъв начин в ЕС, когато не искаха въобще да ви включат в преговорите, казва Борисов в интервю за македонска телевизия

 

Подкрепата за Северна Македония е била през цялото време и тя е изразявана много пъти. Това заяви българският премиер Бойко Борисов в интервю за македонската телевизия „Сител“, съобщава БГНЕС.

Той подчерта, че на последния Съвет ЕС е станало дума Северна Македония и Албания да бъдат подкрепени максимално. „Сега всичко е в ръцете на македонците“, каза българският премиер.

Борисов заяви, че благодарение на Договора за добросъседство, който той сключи през август 2017 г. с бившия премиер Зоран Заев, е започнало да се говори въобще за присъединяване на Македония към ЕС.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присъединяването към ЕС на нашити мили братя и сестри. Направихме всичко възможно, за да ги подпомагаме, след това тръгна и процесът с Гърция. Защитавал съм ви по всякакъв начин в ЕС, когато не искаха въобще да ви включат в преговорите“, каза Борисов.

Той смята, че на Балканите има твърде много история, която ни е в повече и ни спъва.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар