Вторник, 02 Юни 2020

Вторник, 28 Април 2020 15:22

Мигрантите – на помощи, черната работа – за източноевропейците

Германия позволи влизането на българските сезонни работници

 

Германия отваря седем летища за влизане на български сезонни работници, които да работят по полетата.

Ти да видиш. А какво стана с няколкото милиона „сирийски бежанци” от Афганистан, Пакистан и Сомалия, които трябваше да се влеят успешно в икономиката на Германия?

Вече знаем, че те свръхуспешно се интегрираха към програмите за социални помощи, и спокойно легнаха на гърба на германския данъкоплатец.

Но не знаехме, че нямат намерение да работят. Вероятно защото всички до един са ядрени физици, заети с научна дейност, а някои от тях дори академици по въртене на ножове и издевателства над жени.

Или както каза един приятел - Онзи странен момент, в който масовата миграция е обоснована с липсата на работна ръка, но все така ти се налага да ползваш източноевропейци да дойдат да ти свършат "черната" работа.

Irini Zikidis, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 28 Април 2020 15:22
  Оръдията в Европа замлъкват преди 75 години

  Над 60 милиона души според едни оценки, а според други – дори 71 милиона – войници и цивилни, губят живота си в най-кървавия военен конфликт в историята

 • Вторник, 28 Април 2020 15:22
  България е проявила интерес към разселване на деца-мигранти от гръцките острови

  България проявява интерес към участие в нова схема за разселване на мигранти от лагерите в Гърция, съобщи Европейската комисия по повод започналата реализация на инициативата.

 • Вторник, 28 Април 2020 15:22
  Le Figaro: Пандемията с коронавирус тества съюза между Франция и Германия

  Разликите във възприемането на кризата от двете страни се дължат на много по-малко драматичната ситуация в сектора на здравеопазването и облекчената карантина без ограничения за движение в Германия, освен изискването за поддържане на дистанция. При това, според проучванията, 44% от германците подкрепят удължаването на ограничителните мерки дори след 19 април - датата, определена от правителството, а 12% биха искали дори да се затегне карантината

Оставете коментар