Вторник, 29 Септември 2020

Петък, 08 Май 2020 16:52

Георги Кадиев: Васил Божков припомни истината

Васил Божков припомни хронологията по бТВ тази сутрин, припомням си я и аз.

На 29.10.2014, едва 2 дни след началото на новия парламент, внасям законопроект, в който в параграф 6 предлагам промяна на чл. 30, ал. 3 от Закона за хазарта, с която промяна ясно се разбира, че с по-малка такса се облагат единствено "турнири, организирани в игрални казина или в игрални зали". Никакъв Еврофутбол, никаква Национална лотария, никакви такива.
ГЕРБ са вече управляващи и го отхвърлят.

На 29.11.2014 Менда Стоянова с още 4 депутати, сред които и днешния министър Емил Димитров, внасят техен вариант на законопроект, попреписан от моя.

Но най-важната, ключова ал.3 на чл. 30 написват толкова калпаво, че дават основание на компаниите на Божков години наред да тълкуват закона и да се облагат на по-ниска ставка, а МФ и Комисията по хазарта да им припяват.
Не мисля, че Менда и съвносителите са виновни.
Не са толкова глупави.
Това е поръчка.
Поръчка за много пари. И за 700 млн.лв. загуба за бюджета.

https://parliament.bg/bg/bills/ID/15074/
https://parliament.bg/bg/bills/ID/15031/

Георги Кадиев, фейсбук

 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 08 Май 2020 16:52
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

 • Петък, 08 Май 2020 16:52
  Цветанов: Борисов не ми е близък родственик, ГЕРБ не е мое семейство

  Това, че навремето съм посвещавал времето и усилията си на ГЕРБ, не означава, че ГЕРБ са моето семейство. Така че няма как в Борисов да намирам, да виждам близък родственик.

 • Петък, 08 Май 2020 16:52
  Петър Витанов: Европа гледа случващото се в България с широко отворени очи

  ”В глобалния свят, в който живеем, нещата няма как да останат скрити. Благодарение на това и на нашите усилия в ЕП Европа вече гледа с широко отворени очи случващото се в България. Подкрепата към исканията на протестиращите е отчетлива и идва от все по-широки кръгове от европейското общество”, заяви Витанов в предаването „Думата е ваша“ по БСТВ.

Оставете коментар