Вторник, 29 Септември 2020

Сряда, 10 Юни 2020 15:36

Каракачанов да скъса с ГЕРБ и напусне кабинета? Никога няма да остави на друг пещерата на Али Баба!

Велизар Енчев: Въпросните „доброволни отряди“, са патриотарското копие на паравоенни формации, раждащи се в държави с разградена държавност или на територии, запалени от гражданска война

След като измамиха избирателите с обещанието „полицай във всяко селище“, днес патриотарите опитаха да пуснат в парламента димката “доброволни отряди“, които щели да преборят битовата престъпност.

Самата идея за подобни формации е признание за капитулацията на властта във войната с битовия тероризъм, за което пряка отговорност носи вицепремиерът на силовите ведомства Красимир Каракачанов.

Въпросните „доброволни отряди“ са патриотарското копие на паравоенни формации, раждащи се в държави с разградена държавност или на територии, запалени от гражданска война.

Ако Каракачанов ще въдворява ред с методите на ВМРО от 30-те години на миналия век, да му припомним, че вчера отбелязахме годишнината от преврата на 9 юни 1923-а, когато вемереовските чети потопиха в кръв Пиринския край, изтезаваха и екзекутираха земеделския министър-председател Александър Стамболийски.

С такива ли чети, наречени за благозвучие „доброволни отряди“, ОП ще се справят с битовата престъпност?

Апропо, Каракачанов и тричащият му кучета партньор плашат гаргите с ултиматума, че ще напуснат коалицията с ГЕРБ. От 2014-та до днес съм преброил поне десетина подобни заплахи, до една завършили с подвитата опашка на патриотарите.

Сладка е софрата в най-богатото министерство, където изтичат милиарди за пушкала, фантоми и фрегати. И как да оставиш на друг министерски кабинет, който е пещерата на Али Баба?

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар